Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Реформування системи шкільного харчування на Житомирщині. На навчання зареєструвалися кухарі з 48 громад області. 

Дата: 31.10.2024 14:15
Кількість переглядів: 172

Фото без опису

На виконання завдань реформи шкільного харчування, яка проводиться за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської, обласної комплексної Програми реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на 2024-2027 роки на базі кулінарного хабу Житомирського професійного ліцею Житомирської обласної ради організовано навчання для кухарів закладів загальної середньої освіти та закладів інституційного догляду  Житомирської області.

 Протягом осінніх шкільних канікул фахівці в галузі громадського харчування працюватимуть із слухачами за програмою з організації харчування у закладах освіти, зокрема щодо впровадження нових норм харчування, складення та виконання меню, використання сучасних технологій приготування страв і забезпечення дотримання принципів системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) тощо.

 На навчання зареєстровано близько 400 кухарів закладів загальної середньої освіти з 48 територіальних громад та закладів інституційного догляду. Освітній процес проходить у змішаній формі, навчання передбачає теоретичний та практичний блоки.

 Сьогодні до заняття долучилася директор Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА Наталія Осипович де слухачі готували страви за кулінарним збірником від команди Євгена Клопотенка, а саме фрітату з зеленим горошком та львівський сирник, використовуючи сучасне технологічне обладнання кулінарного хабу.

 Кухарям – натхнення, далі буде смачніше!

 Довідково: У Житомирській області функціонує 3 кулінарних хаби: на базі Житомирського професійного ліцею Житомирської обласної ради,  Коростишівського професійного коледжу, на облаштування яких з обласного бюджету спрямовано майже 3 млн грн. Один на базі навчально-практичного центру громадського харчування державного навчального закладу «Центр сфери обслуговування м. Житомира», який одночасно виконує функції кулінарного хабу, де кухарі проходять перепідготовку, підвищення кваліфікації та короткострокові курси за новими програмами.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних