Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У Пулинській громаді створено сім’ю патронатного вихователя

Дата: 20.09.2024 15:43
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

19 вересня в Пулинській селищній раді відбулося підписання Договору про умови запровадження та функціонування послуги патронату над дитиною.

Як зазначає начальниця служби у справах дітей селищної ради Марія Остапчук, що це є дуже важлива подія в нашій громаді: договір укладений між патронатною вихователькою і її помічницею та Пулинською селищною радою в особі селищного голови Олександра Гаврилюка. 

Сім’я патронатної виховательки проживає на території Кошелівського старостинського округу. Поки що в громаді створена лише одна така сім’я.

Селищна рада вдячна цим людям за свідому позицію і добре серце.

 Селищний голова Олександр Гаврилюк побажав патронатній виховательці та її помічниці міцного здоров’я, сили та витримки. Начальниця служби у справах дітей Марія Остапчук висловила свою готовність при потребі завжди прийти на допомогу.

20 вересня патронатна вихователька та її помічниця прийняли в свою сім’ю п’ятимісячну дитину, яка перебувала у складних життєвих обставинах.

Довідково:

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сімї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками або іншими її законними представниками.

За час перебування дитини у сімї патронатного вихователя батьки чи інші законні представники дитини повинні вирішити проблеми, з якими вони зіштовхнулися: знайти роботу, привести житло до належних умов, отримати комплекс соціальних послуг, що загалом сприятиме підвищенню батьківського потенціалу та воззєднанню родини.

Якщо ж батьки, які неналежно виконували батьківські обов’язки не готові змінювати своє життя, постане питання про позбавлення їх батьківських прав, і тоді здійснюватимуться заходи для влаштування дитини у постійну сімейну форму виховання для дитини: усиновлення, опіка/піклування, прийомна сімя чи дитячий будинок сімейного типу.

Патронат над дитиною — це послуга в громадах, завдяки якій діти залишаються в сімейному середовищі навіть тоді, коли батьки з тих чи інших причин тимчасово не можуть про них піклуватися. Сподіваємося, що позитивний досвід патронатних вихователів буде спонукати людей до створення ще більшої кількості патронатних родин.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь