Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Дмитру Чернишу зі Старої Олександрівки назавжди залишиться – 33.

Дата: 01.08.2024 12:48
Кількість переглядів: 1519

Дмитру Чернишу зі Старої Олександрівки назавжди залишиться – 33. Таким його запам’ятають рідні, друзі, односельчани, бойові побратими.

У сім’ю Чернишів сумна звістка надійшла ще 10 червня. Весь цей час вона краяла серце, мучила душу – родина жила в очікуванні.

Діловод Ялинівського старостинського округу Ніла Мянівська розповіла, що зустрічати Героя «живим коридором» вийшли мешканці чи не всього старостату: починаючи з Юлянівки, упродовж центральної вулиці Ялинівки та Старої Олександрівки.

31 липня загиблий Герой повернувся додому. Цього ж дня дорогою, прибраною квітами соняшника, з короваєм (за давньою українською традицією хрещені батьки приходять на похорон своїх неодружених похресників з короваєм) провели Дмитра в останню дорогу.

Дмитро Черниш разом з братом В’ячеславом був призваний до Збройних Сил України в лютому цього року. Виконуючи свій військовий обов’язок, захищаючи країну від російського окупанта, Дмитро загинув під час ведення бойових дій в районі смт Білогорівка, Лисичанської міської ради, Северодонецького району, на Луганщині внаслідок скиду рашистами дронів.

В’ячеслав і нині боронить нашу країну від московської навали.

Щоб провести Героя в останню дорогу, біля його будинку зібралися односельці, друзі, знайомі родини Черниш. Сюди ж прибули працівники Пулинської селищної ради разом з заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергієм Мурзаковим, начальником відділу освіти Наталією Опанащук, Ялинівським старостою Ігорем Перегудою та діловодом Нілою Мянівською.

Чин похорону, літургію за загиблим провів настоятель Пулинського Свято-Миколаївського храму Православної Церкви України протоієрей Сергій Янчук.

На поховання з обласного центру прибула почесна варта військових. Під звуки духового оркестру скорботна процесія з Державними прапорами провела загиблого Героя до сільського кладовища.

На цвинтарі зі скоботною промовою, словами співчуття родині виступили Сергій Мурзаков та Ігор Перегуда. Сільський староста наголосив,  що Дмитра Черниша знали як просту добру людину, завжди готову прийти на допомогу. Наш земляк віддав своє життя за світле майбутнє держави. Пам'ять про Дмитра Черниша житиме завжди в серцях односельчан.

На честь відважного Воїна пролунав прощальний салют.

Вічна пам'ять і слава Герою, який захищав рідну Україну і кожного з нас!

Слава Україні! Героям слава!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь