Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

На Житомирщині розширюється мережа служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства

Дата: 23.07.2024 15:53
Кількість переглядів: 336

Домашнє насильство залишається серйозною проблемою в Україні, від якої потерпають сотні тисяч людей. На жаль, лише 10% з них звертаються по допомогу, що часто обумовлено стереотипами та страхом перед суспільним осудом.

 Існує поширений стереотип, що від домашнього насильства страждають лише жінки. Проте, за даними ПРООН, від фізичного домашнього насильства в Україні страждає понад 2 мільйонів людей, серед яких близько 20 % становлять чоловіки. Також особливо вразливими є діти, які часто стають жертвами насильства у власних родинах.

На Житомирщині активно розширюється мережа служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства. Коштом державного бюджету у 2021/2023 роках було створено та функціонують 11 спеціалізованих служб підтримки:

 

  • 4 служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознаками статі (Миропільська селищна територіальна громада, 2 Семенівська сільська територіальна громада, Бердичівська міська громада);
  • 4 притулки для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі (Березівська сільська територіальна громада, Романівська селищна територіальна громада, Овруцька міська територіальна громада, Олевська міська територіальна громада);
  • 3 денних центри соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (Курненська сільська територіальна громада, Хорошівська селищна територіальна громада, Харитонівська селищна територіальна громада).

Якщо ви зіштовхнулися з насильством одразу викликати поліцію – 102!

Звертайтеся на Національну «гарячу лінію» за інформаційною, психологічною та правовою консультацією: 0 800 500 335 (безоплатно зі стаціонарних та мобільних телефонів), 116 123 (безоплатно з мобільних телефонів).

Також в Україні за телефонним номером 1547 цілодобово та безоплатно діє «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей.

Домашнє насильство — це проблема, яка потребує негайної уваги та рішучих дій. Важливо пам’ятати, що допомога є доступною, і звернення по неї не є знаком слабкості, а навпаки — сміливим кроком до захисту себе та своїх близьких. Не бійтеся говорити про проблему і звертатися за підтримкою. Тільки разом ми зможемо зупинити насильство і створити безпечне середовище для всіх.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь