Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

#тияк? Регіональна координація Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” розширює сферу діяльності

Дата: 20.07.2024 14:10
Кількість переглядів: 324

Фото без опису

Координаційний центр КМУ / Mental Health UA спільно з World Health Organization (WHO) розширює поле присутності системи.

Якщо дотепер команди Регіональної координації працювали на рівні областей, то зараз працюватимуть й в громадах – ще ближче до отримувачів послуг з MHPSS.

Це відповідає одній з головних місій Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?, що впроваджується за ініціативою першої леді Олена Зеленська.

В кожній області України, за винятком тимчасово окупованих територій, обрано шість пілотних громад, де вже працюють консультанти Програми. Вони стають додатковими каталізаторами перетворень та посилюють інтеграцію компонентів ментального здоров’я в усі місцеві політики – відповідно до потреб та можливостей кожної території.

Регіональні координатори, профільні заступники керівників ОВА, консультанти Програми в громадах – це понад близько 200 фахівців – утворюють велику екосистему впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?, що охоплює всю країну.

«Масштабування Регіональної координації до громад – логічний та необхідний крок. На кожній території мають бути фахівці, які об’єднують навколо цінностей Програми всіх стейкхолдерів. Головна мета консультантів Програми у громаді – створення маршрутів для користувачів та надавачів послуг з ментального здоров’я різних сфер, включаючи неурядовий сектор та неформальні сервіси», – наголосила під час установчого зібрання керівниця Координаційного центру Оксана Збітнєва.

Серед ключових завдань: каскадування активностей та заходів регіонального рівня на рівень громади, оперативна координація роботи у межах території, створення локальної системи послуг та надавачів, проведення актуальної оцінки потреб та ресурсів, картування послуг, участь у розробці регіональних планів заходів тощо. На місцях загальну координацію діяльності консультантів Програми в громадах будуть здійснювати регіональні координатори.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь