Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Прощання з загиблим захисником Олександром Остринським

Дата: 16.05.2024 09:00
Кількість переглядів: 1564

15 травня в Очеретянці попрощалися з мужнім захисником України сержантом-стрільцем Олександром Леонтійовичем Остринським.

Фото без опису

Олександр – уродженець Малина (12.09.1965 р.н.). Останніми роками разом з дружиною мешкали в Очеретянці. 17.04.2022 року був мобілізований до Збройних Сил України. Воював на Донеччині у складі військової частини А4080. 7.10.2022 – отримав поранений. Довгий час проходив лікування, але стабілізувати здоров’я так і не вдалося. В Олександра залишилася дружина, син, донька.

Щоб провести Героя в останню дорогу, в центрі села, біля церкви, зібралися односельці, друзі, знайомі родини Остринських. Сюди ж прибули працівники Пулинської селищної ради разом з секретарем – Оленою Гузюк, заступником селищного голови Сергієм Мурзаковим, старостою Очеретянського старостинського округу Володимиром Морозом та працівники Центру первинної медико-санітарної допомоги – колеги дружини Олександра – Віри.

 Чин похорону очолив настоятель Пулинського Свято-Миколаївського храму отець Сергій Янчук, який провів літургію за загиблим. «Цей чоловік з честю виконав свій громадянський обов’язок. Він зробив усе можливе, аби ворог не ходив по нашій землі. Я приклоняюсь перед ним на коліна», - сказав на завершення священик.

На поховання з обласного центру прибула почесна варта військових. Під звуки духового оркестру скорботна процесія з Державними прапорами рухалася до сільського кладовища. Школярі та педагоги місцевого закладу освіти проводжали свого захисника, стоячи на колінах. В жалобі, схиливши голови, старші й молодші віддавали останню шану загиблому Воїну.

На сільському кладовищі зі скоботною промовою, словами співчуття родині виступили заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Мурзаков та староста округу Володимир Мороз.

На честь відважного Воїна пролунав прощальний салют.

Вічна пам'ять і слава Герою, який захищав рідну Україну і кожного з нас!

Слава Україні! Героям слава!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь