Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

#ти як?: Формування стійкості разом, спільна руханка

Дата: 14.03.2024 09:56
Кількість переглядів: 183

13 березня в рамках Всеукраїнської програми з ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської та за підтримки Координаційного центру цивільного населення при Житомирській обласній військовій адміністрації у місті Житомир була проведена спортивна руханка для ветеранів та членів їхніх сімей. Загалом участь взяли понад 30 чоловік.

До участі у спортивному заході долучилися радниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації з гуманітарних питань та ментального здоров’я Ірина Гладка, представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОВА, спортсмени, а також студенти Житомирського військового інституту імені С. Корольова та представники інваспорту.

Основною метою заходу було наголосити на важливості піклування про ментальне здоров’я серед ветеранів війни, підкресливши, що фізична активність є ключовим елементом у формуванні психологічної стійкості.

«Наше завдання «познайомити» місцеву спільноту ветеранів зі спортивним сектором, що надає допомогу і підтримує дану категорію громадян. Ми зацікавлені, щоб дана допомога була системною в нашому регіоні за участю всіх секторі, державного і неурядового. Ми демонструємо людям, які мають бойовий досвід можливості допомоги та супроводу в нашому регіоні. Спорт відновлює людину, впливає на її ментальне здоров‘я, а відновлена Людина відновить все!», – зазначила Ірина Гладка.

Також про важливість спорту та необхідність проведення подібних спортивних заходів на районних рівнях наголосив член національної збірної України з волейболу сидячи, учасник бойових дій та ветеран війни Євгеній Корінець.

«Спортивні заходи мають велике значення для наших чоловіків, особливо для тих, хто повернувся з війни. Понад 60% ветеранів зіткнулися з проблемою відсутності занять, які могли б допомогти їм забути про пережите та знайти мир у душі. Спорт виступає як ефективний засіб реабілітації, надаючи можливість не тільки фізичного, але й психологічного відновлення. Тому регулярна організація подібних спортивних заходів є критично важливою», – зауважив ветеран війни Євгеній Корінець.

На завершення у рамках заходу відбувся показовий виступ членів збірної команди України зі спортивної аеробіки.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь