Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Тренінг для представників громад, в яких будуть створені Тимчасові освітні центри

Дата: 02.02.2024 14:49
Кількість переглядів: 461

31 січня на базі Житомирського державного університету імені Івана Франка відбувся тренінг для представників органів місцевого самоврядування Звягельської, Пулинської, Станишівської громад «Вступ до модальності ТОЦ, планування та здійснення інклюзивної діяльності». У цих громадах будуть створені Тимчасові освітні центри (TLC).

 Від Пулинської громади в роботі тренінгу взяли участь: селищний голова Олександр Гаврилюк, секретар ради Олена Гузюк, начальник відділу освіти Наталія Опанащук, начальник служби у справах дітей Марина Остапчук, в. о. начальника відділу гуманітарного Лариса Громська, директорка Пулинського ліцею Зоя Лисюк, провідний спеціаліст відділу організації надання адміністративних послуг Людмила Маськевич.

Захід проходив у рамках реалізації проєкту «Комплексний захист, освіта та підтримка психічного здоров’я дітей та сімей, що повернулися з числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у Харківській, Сумській та Житомирській областях». Проект впроваджує благодійна організація «Благодійний фонд «Люмос Україна» спільно з Всеукраїнською громадською організацією “Україна без сиріт” за фінансової підтримки Гуманітарного Фонду для України  

Метою Програми є надання підтримки найбільш уразливим родинам з дітьми, в тому числі тим, хто вимушено покинув власні домівки та знайшов прихисток в інших регіонах. Допомога сприятиме забезпеченню базових потреб сім’ї в гідний спосіб та зміцненню потенціалу родини для виховання дітей.

Багатоцільова грошова допомога складає 6600 гривень та надаватиметься протягом 6 місяців, по 1100 гривень щомісяця.

Програмою передбачено надання допомоги наступним категоріям сімей:

-        сім’ям, які виховують дитину з інвалідністю або дитину з особливими освітніми потребами;

-        сім’ям, в яких виховуються 2 і більше дітей, що повернулися в родину з інтернатного закладу;

-        малозабезпеченим сім’ї , в яких виховується 3 і більше дітей;

-        одиноким батькам, матері чи батьку, які самі виховують  дитину до 18 років, в тому числі дитину з інвалідністю або дитину з особливими освітніми потребами;

-        прийомним сім’ям, що виховують дітей віком до 3 років.

Війна в Україні суттєво вплинула на доступ до освіти, особливо для найбільш уразливих категорій дітей, в тому числі для дітей з обмеженими можливостями та для тих, хто живе в несприятливих умовах, що обмежують або взагалі не містять умов доступу до освіти.

Щоб вирішити ці проблеми та задовольнити освітні потреби дітей з особливими освітніми потребами (ООП), БО «БФ «Lumos Україна» співпрацюватиме з місцевими органами управління освітою та громадськими організаціями, щоб полегшити доступ до формальної та неформальної освіти та надати додаткову навчальну підтримку дітям за потреби.

 З метою сприяння досягненню цієї мети інклюзивні/дружні до дітей навчальні простори будуть оснащені навчальними матеріалами та цифровими пристроями, що підходять для дітей із рядом особливих освітніх потреб (в тому числі наявність труднощі в навчанні, сенсорні порушення, обмеження рухливості тощо).

Ці тимчасові навчальні центри (TLC) можуть бути створені в школах, бібліотеках та інших громадських центрах і, за можливістю, будуть адаптовані для забезпечення доступу для людей з обмеженими можливостями. Спеціально підготовлений персонал (педагоги, психологи, терапевти) забезпечуватиме формальні та неформальні освітні програми для дітей у ТЛЦ.

Фото без опису

Фото без опису

https://rada.info/upload/users_files/04347172/25c98c789108aeea2066c48bcec6b95c.jpg

Фото без опису

Фото без опису

 Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь