Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відкриття меморіальної Дошки Валерію Шевчуку

Дата: 04.01.2024 14:47
Кількість переглядів: 820

4 січня у Вацлавпільському ліцеї відкрито меморіальну Дошку випускнику Валерію Шевчуку, який загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

На подвір’ї навчального закладу було людно. Тут зібралися односельці, друзі, рідні та близькі, бойові побратими загиблого, учнівська молодь. Траурний захід відкрили директор ліцею Лариса Грибан та заступник директора з навчально-виховної роботи Володимир Кузьменко.

На мітингу побували Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк, начальник відділу освіти Наталія Опанащук, староста округу Володимир Мороз.

Про втрати завжди говорити важко і боляче, але коли з життя ідуть молоді люди, з якими минуло дитинство і юність, тим – говорити набагато важче. У присутніх бриніли сльози на очах. Валерія згадували як добру чуйну людину, яка любила життя, свій край, природу. Він був кращим футболістом села. А найголовніше – був патріотом своєї країни. Бойових побратимів вважав другою своєю сім’єю.

Сьогодні, 4 січня, Валерію Шевчуку міг би виповнитись 41 рік, але восени 2022 року ворожа куля обірвала життя. Віднині його світле усміхнене обличчя з меморіальної Дошки зустрічатиме та проводжатиме всіх, хто переступить поріг ліцею, хто побуває на шкільному подвір’ї. Цей пам’ятний знак знову і знов буде нагадувати нам про Героїв, які загинули, захищаючи наш спокій.

Герої не вмирають, вони житимуть серед нас, у наших серцях!

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого воїна. Право відкрити меморіальну Дошку було надано мамі та братам Валерія Шевчука.

Місцевий священик Олександр Могила провів молебень та освятив пам’ятний знак, до якого підходили присутні, щоб покласти живі квіти.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь