Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У Вацлавпільському ліцеї висадили калинову Алею пам’яті на честь загиблих Воїнів-земляків

Дата: 29.09.2023 17:14
Кількість переглядів: 430

29 вересня 2023 року, напередодні Дня Захисників і Захисниць України, учасники освітнього процесу Вацлавпільського ліцею долучилися до Всеукраїнської акції "Калина пам'яті", започаткованої платформою пам'яті Меморіал, з метою вшанування полеглих Героїв.

Фото без описуУ цей день на шкільному подвір’ї зібралися учні, вчителі, рідні та друзі 9 Воїнів-земляків, полеглих у російсько-українській війні. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять про кожного, хто загинув у цій кривавій війні, про усіх Захисників і Захисниць, які навіки здійнялися у небеса.

Пронизливі та щемливі слова, які звучали на заході, торкнулися кожного серця, кожної душі... а несправедливість і неможливість будь-що змінити вкотре розбурхали ще зовсім свіжі материнські, батьківські, сестринські та дитячі рани, незагоєні від утрати рідних людей.

«Протягом восьми років росія захоплювала мирні українські міста та села, вбивала жителів на Сході та в Криму. 24 лютого 2022 року російські війська розпочали бомбардування вільних українських міст, щоб стерти Україну з мапи світу… На захист країни стали найкращі її сини і доньки. Ціною власного життя вони щодня виборюють нашу свободу. Кожна і кожен із полеглих у цій війні заслуговують на пам'ять про них…

Калина – здавна, символ України, її рубінові ягоди символізують мужність і відважність людей, кров яких пролилася, обороняючи країну від ворогів…

Сьогодні ми закладаємо калинову Алею пам’яті: 9 кущів калини на знак пам’яті про дев’ятьох Захисників України, чиє життя обірвала ворожа куля», - звертаючись до присутніх, мовила директор Вацлавпільського ліцею Пулинської селищної ради Лариса Грибан!

Фото без описуШевчук Валерійвипускник школи, загинув 30 вересня 2022 року біля села Весела Долина Бахмутського району.

Грибан Олег брат працівниці ліцею, загинув 29 червня 2022 року біля села Долина Краматорського району на Донеччині.

Віктор Бусько – батько трьох учнів ліцею, загинув 20 квітня 2022 року біля Ізюму Харківської області.

Віталій Корнійчук – брат учнів ліцею, загинув 6 жовтня 2022 року біля населеного пункту Олександропіль Донецької області.

Дмитро Лубін – рідній брат учня ліцею, загинув 19 березня 2023 року біля населеного пункту Іванівське Донецької області.

Юрій Маслій дядько учнів ліцею, загинув 19 травня 2023 року на Бахмутському напрямку.

Віктор Каштелянський – близька людина працівників ліцею, загинув 13 травня 2023 року біля населеного пункту Іванівське Бахмутського району Донецької області.

Андрій Патринець – племінник працівників ліцею, загинув 25 березня 2023 року біля населеного пункту Білогорівка Луганської області.

Сергій Самійленко брат вчительки ліцею, загинув 25 серпня 2023 року біля населеного пункту Охтирка Херсонської області.

«Вони загинули не заради нагороди, то для живих медалі й ордени… Найкращі діти нашого народу, країни молодої дочки і сини. Їх пам'ять світла поруч з нами, а стежка бур’яном ніколи не заросте. І дай нам сили, Господи ласкавий, звитягу їхню не зганьбити попри все. Безсмерті душі їх у вирій відлітають, залишившись навічно янголами там…»

Фото без описуРідні та друзі разом із ліцеїстами та колективом закладу висадили символічні кущі, пообіцявши кожному і кожній, хто дивиться на нас з небес, що вони завжди будуть жити у нашій пам’яті і в наших серцях. Місцевий священик освятив калинову Алею пам’яті, та разом з присутніми помолився за упокій душ безневинно убитих українських військових та цивільних, дітей та дорослих, життя яких обірвала війна.

Бракує слів, щоб передати душевний біль, бракує сліз, щоб виплакати це горе, ці непоправні втрати… Ніхто і ніколи вже не поверне жодного з них, як і сотні тисяч Захисників і Захисниць, які загинули за Україну… Високу ціну платимо за волю… Все більше душ відходить в небеса…

Вічна і світла пам'ять кожному!

Фото без опису Фото без описуФото без опису Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису Фото без описуФото без опису Фото без описуФото без опису Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь