Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

2 музеї при закладах освіти Пулинської громади підтвердили звання «ЗРАЗКОВИЙ МУЗЕЙ»

Дата: 26.09.2023 11:04
Кількість переглядів: 627

Значення ролі музеїв у сучасному світі складно переоцінити, адже музеї є місцем, де можна відкрити щось нове, захопитися мистецтвом, надихнутися, почерпнути цінності, не підвладні часу та простору. 

Активно розвиваються музеї і у Пулинській громаді, у тому числі функціонують пришкільні музеї. Саме ці світлиці пам’яті дають можливість кожному наступному поколінню свідомих українців окреслити генетичний код нації, її менталітет, котрий з одного боку, нас об’єднує, а з іншого – відрізняє від решти культур, засвідчує нашу унікальність.

Приємно, що цьогоріч два музеї при закладах освіти громади – історико-краєзнавчий музей Очеретянської філії опорного закладу загальної середньої освіти Пулинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Пулинської селищної ради та Історико-краєзнавчий музей «Музей історії с. Івановичі» Івановицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Пулинської селищної ради – відповідно до рішення комісії Міністерства освіти і науки України (наказ Міністерства освіти і науки України від 19.09.2023 №1133), підтвердили почесне звання «Зразковий музей».

Щиро вдячні музейним працівникам та усім причетним до поповнення і розвитку цих закладів за відповідальну працю, яка пробуджує у дітей і молоді відчуття гордості за рідну країну та її багату автентичну культуру. Нехай і надалі музеї сприймаються підростаючими поколіннями не як сховища експонатів із підписами, а як доступний інтелектуально-мистецький простір, відкритий до пізнання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь