Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Уряд запускає грантові програми для ветеранів на старт або розвиток власного бізнесу

Дата: 12.09.2023 10:23
Кількість переглядів: 373

Уряд розширив проект єРобота та запускає нові грантові програми для ветеранів на започаткування або розвиток власного бізнесу. 

Захисники i захисниці, які мають бажання займатися підприємництвом, aбo ж розвивати свій бізнес після повернення до цивільного життя, зможуть отримати грант від 250 тис. грн до 1 млн грн.

Окрім  того,  другий з подружжя захисника зможе отримати грант 500 тис. грн на розвиток сімейного бізнесу. Обов’язковою умовою надання грантів є створення нових робочих місць.

Розмір гранту може становити:

  • до 250 тис. грн — подати заяву можуть лише ветерани. Отримувач гранту повинен створити 1 робоче місце;
  • до 500 тис. грн — подати заяву може чоловік aбo дружина ветерана. Програма покриває до 70% вартості проєкту, а одержувач гранту має створити 2 робочі місця;
  • до 1 млн  грн — подати  заяву  може ветеран,  який зареєстрований як ФОП від 3 років.

Гранти на 500 тис. грн та 1 млн грн надаватимуться за умови співфінансування з отримувачем у співвідношення 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти в свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.

Грантові кошти підприємець може використати на придбання обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщення та транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проекту, закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, оплату послуг з маркетингу та реклами.

Кінцевий термін подачі заявок — 19.11.2023 року.

Окрім того, отримувачі грантів зможуть безоплатно пройти навчання з питань підприємництва та отримати консультації у регіональних центрах зайнятості.  

Нагадаємо, урядовий проект єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Наразі прийом заявок на всі напрямки програми єРобота триває. Подача заявки здійснюється через Портал Дія.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь