Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Іванна Кравченко та Тетяна Васильчук отримали нагороди у виставці-конкурсі «Великодні писанки»

Дата: 11.04.2023 09:20
Кількість переглядів: 270

З метою підтримки і популяризації українських народних традицій, вивчення культури та історії українського народу на прикладі феномену писанок, які здавна сприймалися українцями як символ весняного пробудження природи, продовження роду та виконували роль оберега, відбулася XXIII обласна виставка-конкурс «Великодні писанки».

До участі у обласному етапі конкурсу долучилися 2 вихованок КЗПО «Центр дитячої та юнацької творчості Пулинської селищної ради», роботи яких були визнані кращими серед 16 композицій із 6 закладів освіти Пулинської громади.

За умовами конкурсу кожен учасник надсилав великодню композицію, відео з презентацією своєї конкурсної роботи та процесом розпису писанок. Також конкурсанти виконували практичне завдання: протягом години, відповідно до обраної номінації, розписували писанку чи мальованку, після чого надсилали фото. Загалом було надіслано 64 роботи із 25 територіальних громад Житомирщини, які розкривали тему «Символічні обереги Перемоги».

Члени журі обирали переможців у трьох вікових категоріях та у двох номінаціях – «Писанки» і «Мальованки».

Завдяки майстерному виконанню великодніх композицій, оригінальному оформленню та символічно-обереговому поєднанню орнаментів і кольорів, юні майстрині народного мистецтва нашого краю зуміли здобути відзнаки у конкурсі.

Так, за компетентним рішенням журі, Кравченко Іванну нагородили Дипломом І ступеня у  номінації «Мальованки» (вікова категорія 15-18 р.) за композицію з промовистою назвою «Весна надій і сподівань». Васильчук Тетяна виборола спецдиплом за професіоналізм та втілення творчого задуму у номінації «Писанка» (вікова категорія 15-18 р.) за композицію «Берегиня-Мати».

Щиро вітаємо наших підростаючих майстринь та їх обдарованого керівника Людмилу Подкауру з черговими перемогами. Зичимо завжди бути в пошуку нових задумів і ідей, ніколи не розлучатися з натхненням, постійно відчувати щастя і радість, з кожним днем наповнюючи цей світ своїми чудовими шедеврами.

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь