Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

ПРОФІЛАКТИЧНИЙ РЕЙД СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ

Дата: 11.04.2023 16:17
Кількість переглядів: 1457

Проведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи служби у справах дітей, метою якої є здійснення контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки з виховання та утримання дітей, сприяння у нормалізації соціально-психологічного клімату в родинах.

Спеціалісти служби у справах дітей Пулинської селищної ради спільно з фахівцем із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг Пулинської селищної ради» 11 квітня 2023 року, з метою попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, попередження правопорушень серед неповнолітніх, створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, а також підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та захисту прав дітей у таких сім’ях, провели профілактичний рейд.

У ході рейду було здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання 11 родин, в яких виховуються 32 дитини, та відвідано 3 сім’ї опікунів/піклувальників, в яких виховуються 3 дітей, позбавлених батьківського піклування.

За результатами рейдового заходу складено відповідні акти. З батьками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у будинках.

Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем і що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш відповідальними, намагаються створити належні умови для проживання, виховання та розвитку дітей.

Служба у справах дітей звертає увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей.

Служба у справах дітей Пулинської селищної ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь