Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У Бабичівському старостаті Пулинської громади зібрали врожай, висаджений у рамках Всеукраїнської кампанії «Сади Перемоги»!

Дата: 02.11.2022 13:58
Кількість переглядів: 386

Однією із характерних рис кожного українця є працьовитість. Тож з приходом весни кожен розпочинає працювати на землі, дбаючи про врожай, необхідний для зимового запасу. Цьогоріч війна внесла корективи у нашу розмірену і розплановану весну, зробивши її якісно відмінною від попередніх. Ця весна дала зрозуміти, що буде складно, що доведеться допомагати і підтримувати.

Тому українці з різних населених пунктів активно долучилися до Всеукраїнської кампанії «Сади перемоги»! Не лишилися без діла і мешканці нашої громади.

Так, за ініціативи старости Бабичівського старостинського округу Валентини Бовсунівської, жителі старосту вирішили спільними зусиллями підтримати продовольчий фронт та у травні 2022 року на кількох гектарах землі висадили чимало овочів.

«На початку, просто хотілося, щоб усі люди стали частиною великої благородної справи, щоб ніхто не був осторонь, щоб кожен був задіяним і зробив свій посильний вклад у спільну справу, - зізнається Валентина Бовсунівська. – Відчувалося, що кожен працював із задоволенням. Це стало нашим спільним проектом, який допоміг відчути свою значимість та згуртуватися у такі нелегкі часи».

За словами старости Бабичівського старостату до ініціативи в цілому долучилися близько 70 осіб. Це учні і студенти, особи працездатного віку і особи пенсійного віку, чоловіки і жінки. Кожен від самого початку, у міру необхідності і власних можливостей, виконував посильну фізичну роботу, хтось надавав послуги кіньми, хтось мотоблоками та тракторами. Місцеві орендарі надали землю, допомогли підготувати її до обробітку, також допомагали з пальним.

«Насіння картоплі, моркви, цибулі дав Іван Прокопчук зі Сколобова, Техніку на посадку картоплі і подальший обробіток надали жителі с. Видумка Олена Дзюба та Петро Кравчук. Засоби для обробки картоплі перед посадкою та гербіциди надав Олександр Бовсунівський. Саджати, викопувати, боротися зі шкідниками та небажаною рослинністю допомагав Дмитро Кравчук», - розповідає Валентина Бовсунівська.

У ході Всеукраїнської кампанії «Сади перемоги» працьовитим і небайдужим мешканцям Бабичівського старостату вдалося зібрати:

  • близько 4 тонн картоплі;
  • близько 1 тонни моркви;
  • 20 мішків капусти;
  • 80 кг цибулі;
  • близько 800 кг помідор.

Також мешканці старостату збирали і сушили малину, із зібраних помідорів готували томатний сік та займалися консервацією, а  у перші місяці війни купували м'ясо та робили тушонки, які передавали на передову.

До перших холодів місцеві жителі планують розподілити і передати зібраний врожай нашим Захисникам і Захисницям на передову. Частина зібраного врожаю буде передана для потреб внутрішньо переміщених осіб, у Мартинівську школу, Пулинську лікарню та військовий шпиталь.

Насамкінець Валентина Бовсунівська додала:

«Участь у цьому проекті ще раз підтвердила, що ми велика дружня родина, що ми не стоїмо осторонь, що ми завжди готові прийти на допомогу тим, хто цього потребує. Те, що стільки людей взяли участь у проекті ще раз доводить нашу готовність працювати та підтримувати один одного, не лишати у біді тих, хто відчув жахіття війни і докладати зусиль до спільної відбудови країни! «Сади Перемоги» – це внесок жителів Бабичівського старостинського округу у Перемогу України».

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без описуФото без опису Фото без опису Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь