Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Як не стати жертвою шахраїв - інформує поліція Житомирщини

Дата: 15.08.2022 11:42
Кількість переглядів: 167

"Мені зателефонував незнайомець і назвався працівником банку…"– саме так зазвичай розпочинають розповідь про втрату коштів з власного рахунку заявники про шахрайство. Про це інформує поліція Житомирської області.

Друзі, запам’ятайте: якщо вам телефонують та сповіщають про раптове блокування вашої банківської картки, нібито сторонній доступ до неї, надходження невідомих коштів, перевірку реквізитів тощо, і при цьому запитують у вас паролі доступу до електронного кабінету, пін-коди, CVV-код, іншу конфіденційну інформацію – ПЕРЕРИВАЙТЕ РОЗМОВУ та особисто зверніться до банківської установи! Адже таким чином шахраї намагаються отримати доступ до ваших заощаджень.

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ: перевіряйте будь-яку інформацію, що пов’язана з обігом ваших коштів.

Ніколи й нікому не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії,  CVV2-код, паролі, що надходять в SMS-повідомленнях.

Також будьте обережними із підозрілими посиланнями:  перед тим, як натиснути на лінк, запропонований через смс, чат-боти або у месенджерах, перевірте достовірність інформації в офіційних джерелах. Для цього ознайомтеся з публікаціями на урядових сайтах, проконсультуйтеся за телефонними «гарячими лініями» або у банківських установах.

Здійснюйте купівлю товарів лише через перевірені вебсайти, завжди ознайомлюйтесь з відгуками про них та користуйтеся послугою післяплати.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь