Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У День Незалежності України вшанували пам'ять загиблих воїнів-земляків

Дата: 24.08.2022 14:49
Кількість переглядів: 467

Шановна громадо! Сьогодні ми відзначаємо найвизначніше державне свято – День Незалежності України! На правду, цьогоріч, це свято якісно відрізняється від усіх попередніх, 31-а річниця наповнена внутрішнім неспокоєм і зовнішнім гнівом, духом кривавої війни, смертей і страждань.

Сьогодні, кожен розуміє, що шлях нашого розвитку – це шлях вільної суверенної європейської країни! Наша Незалежність – це не просто слова, це наш спосіб мислення, наші цінності, наша ідентичність!

На жаль, через це сотні тисяч українських Захисників і Захисниць, змушені стояти на варті оборони нашої країни, змушені потом і кров’ю торувати шлях до Перемоги! На жаль, багато з них стали янголами, поповнивши лави Небесного Легіону…

З метою ушанувати пам'ять усіх Героїв, які загинули у війні росії проти України, у День Незалежності, делегація від Пулинської селищної ради на чолі з селищним головою – Олександром Гаврилюком, а також старости старостинських округів відвідали місця поховань загиблих Захисників України, наших земляків, військовослужбовців, які сумлінно виконували свій громадянський обов’язок, боронили Україну від узурпатора і віддали найцінніше – життя – за вільне майбутнє, за Незалежність України:

- ОЛЕКСАНДРА ЧЕРНЯВСЬКОГО, старшого сержанта, відважного Воїна, мешканця с. Сколобів, який загинув 15 лютого 2015 року під час супроводу колони, яка рухалася польовою дорогою зі смт Луганське до Дебальцевого, потрапивши у засідку терористів.

- СЕРГІЯ КОВНАЦЬКОГО, старшого солдата 95-ої окремої аеромобільної бригади, юного Героя-земляка, який віддав життя, захищаючи незалежність нашої країни 25 березня 2018 року у зоні АТО/ООС, отримавши смертельне поранення від кулі снайпера під час бойового чергування у районі шахти «Бутівка» поблизу м. Авдіївка.

- ВІКТОРА БУСЬКА, військовослужбовця Житомирської 95-ї бригади, сапера відділення розмінування, патріота, мешканця с. Очеретянка, який загинув 20 квітня 2022 року у зоні бойових дій.

- ІЛЛЮ ВІКАРЧУКА, молодшого сержанта, мужнього та відважного жителя нашої громади, який загинув 25 травня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Довгеньке, внаслідок танкового обстрілу від вогнепального осколкового поранення.

- ОЛЕГА ГРИБАНА, солдата, командира гранатометного взводу роти вогневої підтримки, мешканця с. Чернявка, віданного сина України, який загинув, захищаючи країну на Донеччині, 29 червня 2022 року.

- АНДРІЯ БУРКІВСЬКОГО, солдата, оператора взводу радіорозвідки, мешканця с. Ягодинка, хороброго воїна, життя якого обірвалося 7 липня 2022 року унаслідок поранень несумісних із життям, отриманих під час ворожого обстрілу у Бахмутському районі.

- ІВАНА ГОРБАТЮКА, сумлінного військовослужбовця, справжнього патріота, мешканця смт Пулини, який загинув 20 липня 2022 року, поблизу села Андріївка, Херсонської області при виконанні бойового завдання з національної безпеки і оборони України.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять про наших земляків: уродженця с. Бабичівка, який до останнього сумлінно виконував свій громадянський обов'язок - ІЛЛЮ ТУЗА, герой загинув 4 квітня 2022 року під час артилеристського обстрілу на Харківщині, захищаючи Батьківщину та СЕРГІЯ ЯХИМОВИЧА, старшого сержанта десентно-штурмового батальйону, який загинув, боронячи Україну, 9 травня 2022 року, на  Харківщині внаслідок танкового обстрілу.

Вічна пам'ять усім полеглим Героям України! Вічний спокій!

Нехай береже Господь усіх Захисників і Захисниць України, які нині у пеклі війни, бють кривавих звірів!

Слава Україні! Слава Українській нації!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь