Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ! Як діяти у разі радіаційної загрози?

Дата: 18.08.2022 09:22
Кількість переглядів: 788

Шановні мешканці громади! Вже шостий місяць поспіль Українська нація мужньо захищає країну від рашистського війська. За цей час ми бачили багато: і Бучу, і Ірпінь, Бородянку, трагедію в Оленівці, обстріли шкіл, садочків, лікарень, приватних будинків, фосфорні снаряди, силу-силенну ракет різного калібру, ядерний тероризм та багато інших звірств «русскава міра».

На жаль, війна триває… Наші незламні Захисники і Захисниці, ціною власного життя і здоров’я боронять Україну, її суверенітет і цілісність, визнані усіма цивілізованими країнами. Вони стоять за майбутнє усіх нас, за майбутнє Європи…

Ці майже шість місяців навчили нас очікувати будь-чого від ворога, який не має нічого святого, який має на меті винищити нашу націю, асимілювати українців. Їм не вдалося зробити цього за три дні і не вдасться ніколи. Та ми свідомі, що мусимо наперед прораховувати кроки ворога, мусимо дбати про своє здоров’я, готуючись до його можливих підступів. Бо ж хто ознайомлений – той озброєний!

Саме тому, повідомляємо Вас про алгоритм дій у разі різних надзвичайних ситуацій. Одна з таких — радіаційна аварія.

Радіаційна аварія — це порушення правил безпечної експлуатації ядерно-енергетичної установки, обладнання або пристрою, при якому відбувся вихід радіоактивних продуктів або іонізуючого випромінювання за межі їх безпечної експлуатації, що призводить до опромінення населення та забруднення навколишнього середовища.

Важливо: через радіаційний вплив у людини можуть бути порушені життєві функції різних органів (органи кровотворення, нервової системи, шлунково-кишкового тракту тощо) та може розвиватися променева хвороба під впливом іонізуючих випромінювань.

У разі виникнення радіаційної аварії потрібно пам’ятати найперше правило — слухати вказівки влади, ДСНС та інших установ, які координуватимуть на місцях. Крім цього, заздалегідь потрібно подбати про йодну профілактику.

ВАЖЛИВО:

  • не приймайте калію йодит, якщо для цього не було відповідного сповіщення та/або вказівки від органів місцевої влади;
  • KI рекомендований лише людям до 40 років, дітям, вагітним та тим, хто годує груддю;
  • для людей віком більш ніж 40 років радіоактивний йод не несе настільки ж високий ризик розвитку раку щитоподібної залози, як для інших категорій населення. У зв’язку з цим для осіб віком понад 40 років приймання КІ не рекомендоване;
  • завчасна йодна профілактика шкідлива для вашого здоров'я!

У ПУЛИНСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРЕПАРАТ ЙОДИД КАЛІЮ МОЖНА ОТРИМАТИ У СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ У ПРИМІЩЕННІ ПОЛІКЛІНІКИ (ДІТИ ТА ДОРОСЛІ ДО 40 - КА РОКІВ).

Інструкція щодо йодної профілактики населення

Бережіть себе!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь