Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

З 1 липня Україна вводить візовий режим для громадян рф

Дата: 20.06.2022 08:20
Кількість переглядів: 304

Україна запроваджує візовий режим для громадян російської федерації, починаючи з 1 липня 2022 року. Постанова «Про припинення дії Угоди між Урядом України і урядом російської федерації про безвізові поїздки» була ухвалена у п’ятницю, 17 червня, на засіданні Кабінету Міністрів України за поданням Міністерства закордонних справ.

«З самого початку агресії МЗС України виступало за запровадження візового режиму з рф. Час для такого рішення настав. Це - продуманий крок, який дозволить захистити національну безпеку нашої держави... 

Ми маємо чітко розуміти хто, звідки та з якою метою приїздить до нас. Візовий режим допомагатиме виявляти осіб, які загрожують національній безпеці, на відстані від України...

І символічно, що рішення про візовий режим з росіянами співпало у часі з оголошенням Європейською Комісією рекомендації надати Україні статус кандидата в члени ЄС. Напрям руху нашої держави очевидний», — заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За словами Міністра, запровадження візового режиму для рф посилить контроль за в’їздом і перебуванням на території нашої держави російських громадян.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив:

«Остаточно розриваємо будь-які зв’язки з росією. Задля протидії безпрецедентним загрозам національній безпеці, суверенітету й територіальній цілісності нашої держави, Уряд, на виконання доручення Президента України Володимипа Зеленського, прийняв рішення про припинення дії угоди з рф про безвізові поїздки». 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь