Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Стартував проєкт «Прихисток» для тих, хто шукає і пропонує житло

Дата: 30.03.2022 10:12
Кількість переглядів: 479

Шановна громадо! Здійснення прямої військової агресії росії проти України призвело до руйнації цивільної інфраструктури, помешкань, загибелі українських громадян. Більшість тих, чиї домівки знаходились на лінії зіткнення та окупації, опинилися у скрутному становищі та вимушені були покинути рідні місця. Станом на сьогодні у нашій країні нараховується понад 10 мільйонів громадян, які стали вимушеними переселенцями, рятуючись від російських бомб та ракет. 

Наша громада, як і сотні по всій Україні,  активно долучилася до допомоги громадянам, які вимушені втікати від війни. Ми допомагаємо внутрішньо переміщеним особам гуманітарною підтримкою, надаємо житло, піклуємося про їх гідне життя у нашій громаді. Разом з тим, закликаємо кожного з Вас, у міру можливостей, допомагати та підтримувати переселенців.

Доводимо до Вашого відома, що наразі діє соціальний проєкт «Прихисток», який здійснюється під патронатом Президента України Володимира Зеленського та покликаний об’єднати зусилля тисячі українців у забезпеченні наших громадян безпечним прихистком.

Проєкт має на меті заохотити українців поділитися своїм житлом та затишком і прихистити усіх внутрішньо переміщених співгромадян, які постраждали від дій путінського режиму в Україні.

Власники житла, які безкоштовно допоможуть українцям з проживанням, зможуть отримати компенсацію від держави у розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

Щоб запропонувати своє житло для проживання внутрішньо переміщеним особам і отримати компенсацію необхідно: 

  • подати заяву до органу місцевого самоврядування (далі – ОМС) за місцем проживання або через сайт prykhystok.gov.ua про готовність прийняти у себе переселенців;
  • при поселенні переселенців подати відповідну заяву до ОМС;
  • до 5-го числа кожного місяця інформувати ОМС про кількість днів та кількість переселенців, що у них проживали;
  • отримати компенсацію.

Якщо у вас є приміщення, в якому ви готові прихистити співвітчизників, то можете допомогти, обравши опцію «Запропонувати житло» на сторінці проєкту за посиланням.

Якщо ви шукаєте прихисток, оберіть опцію «Знайти житло».

Також на сайті проєкту можете отримати корисну інформацію та інструкції під час війни: https://prykhystok.gov.ua/.

Закликаємо кожного з Вас не бути байдужим, об’єднатися і підтримати співгромадян у ці нелегкі для країни часи. Зараз всі ми маємо бути максимально зібраними та єдиними! Разом переможемо! Все буде Україна!

Детальніше про Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених  осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної  адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг можна за посиланням.

Більше про Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам читайте тут.

Фото без опису

Фото без опису 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь