Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

З нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови

Дата: 21.02.2022 15:14
Кількість переглядів: 466

У Міжнародний день рідної мови хочеться якомога більше говорити про рідну мову, про її велич, багатство й красу, цитувати визначних поетів та письменників, вправлятися у вікторинах, створювати плакати, стенди, інформаційні ролики про нашу найпрекраснішу, нашу солов’їну, нашу незрівнянну українську мову.

Сьогодні, 21 лютого 2022 року, у всіх освітніх закладах нашої громади проводяться виховні години, читання поезій, перегляди фільмів та історичних довідок про витоки української мови. Діти різного віку висловлюють свою любов до української мови, співають українські пісні, змагаються у мовних конкурсах, оформлюють різного виду плакати та стіннівки, знімають відео, компонують міні-фільми, доєднуються до акцій і челенджів, згадують крилаті вислови відомих філософів, науковців і митців про мову тощо. І все це з однією єдиною  метою – виразити глибоку повагу та любов  до нашої мови.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилися і працівники бібліотеки Пулинської селищної ради. А жителька с. Івановичі, аматор з багаторічним стажем, учасниця колективу «Вербиченька», вишивальниця, поетеса, автор слів до пісень про рідне село – Галина Супрунчук – презентувала власний поетичний етюд, присвячений такому визначному дню.

Нині звідусіль лунає й ллється рідна наша українська мова, адже віддзеркалює нашу душу, наше єство, цілу епоху, пробуджуючи кожного українця та промовляючи в серцях мільйонів. Бо рідне слово, «воно не світ, а всі світи»!

Переглянути етюд можна за посиланням: https://www.facebook.com/103502551868826/videos/1094423811397406.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь