Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

В Пулинах проводиться регіональний форум

Дата: 05.08.2021 14:01
Кількість переглядів: 1581

Сьогодні, 5 серпня, на базі Пулинської територіальної громади проводиться регіональний форум «Освітні процеси в громадах, що змінюють життя», в роботі якого беруть участь голови територіальних громад, керівники органів управління освітою, депутати місцевого рівня, керівники закладів освіти Житомирської області й інші високо посадовці.

Фото без опису

Захід розпочав свою роботу в опорному закладі загальної середньої освіти Пулинській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Друга його частина проходитиме в селах громади.

Форум (на шкільному подвір’ї) урочисто відкрив Зразковий художній хореографічний колектив «Колорит» (керівник Максим Пташнюк), який своїм чудовим виступом надав учасникам гарного настрою. Затим присутні зібралися в актові залі загальноосвітньої школи, де обговорили питання порядку денного.

Присутніх привітав Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк. У своєму виступі поінформував про здобутки та перспективи громади, зупинився на досягнутому – це і газифікація, і водогінна мережа селища і, звичайно, розвиток освіти. Начальник відділу освіти Наталія Опанащук окреслила освітній простір громади. За неповних чотири роки громадою зроблено багато хороших справ. Нам є чим пишатися. Про громаду, її освітній простір учасники форуму переглянули відеоролики.

Перед присутніми виступили і гості. Про органи місцевого самоврядування як генератора реформи системи освіти висловилася керівник Житомирського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Кухарська. Про Житомирський держуніверситет ім. Івана Франка як флагмана освітнього простору Житомирщини йшлося у виступі ректора університету, доктора біологічних наук, професора Галини Киричук. «Піклувальні ради: від формальності до ефективного впливу на освітній процес» - такою була тема виступу експерта шведсько-українського проєкту Айдера Сеїтосманова.

У ході форуму обговорювалися такі важливі теми як безпечне і якісне харчування у закладах освіти; інклюзивна освіта як невід’ємна складова рівного доступу до якісних освітніх послуг; автономія як шлях до ефективного менеджменту закладу освіти та інші.

Чимало запитань надійшло на адресу представника Житомирського держуніверситету Галини Киричук стосовно підготовки педагогічних кадрів, підвищення кваліфікації. На усі ці та інші питання промовці дали вичерпні відповіді.

Перша частина форуму закінчилась екскурсією ОЗЗСО Пулинською ЗОШ І-ІІІ ст.

Тетяна Кухарська подякувала організаторам форуму за високу підготовку заходу. А щодо виступу «Колориту» зазначила, що це класний колектив і вражена  його виступом.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь