Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У цей день 80 років тому

Дата: 22.06.2021 10:44
Кількість переглядів: 751

80 років тому розпочалася одна з жорстокіших війн світу – німецько-радянська, в якій, за статистикою, загинув майже кожен п’ятий українець. 22 червня став Днем скорботи й вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

О четвертій ранку гітлерівська авіація бомбардувала такі великі міста як Київ, Одеса, Житомир. У перші дні війни (23-29 червня) розгорнулася запекла танкова битва в смузі Південно-Західного фронту в районі Луцьк-Броди-Рівне-Дубно. Вже 30 червня нацисти захопили Львів, 9 липня – Житомир. Особливо кровопролитними були бої біля сіл Андріївка та Соколів на Пулинщині, де й нині пошуковці знаходять рештки загиблих воїнів.

Сьогодні по всій країні відбувається церемонія покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам часів Другої світової.

Працівники Пулинської селищної ради на чолі з головою Олександром Гаврилюком та секретарем ради Людмилою Метельською поклали корзину квітів до підніжжя Монументу слава, що на центральній площі селища.

Вічна слава і пам'ять загиблим.

Довідково  

Події німецько-радянської війни є одними з наймасштабніших у воєнній історії ХХ століття. Війна супроводжувалась надзвичайною жорстокістю, масштабними руйнуваннями міст і сіл, знищення великих груп населення, депортаціями тощо. За свідченнями істориків, близько третини усіх загиблих у Другій світовій війні припадає на німецько-радянську війну.

На боці Німеччини виступили Італія, Угорщина, Румунія, Хорватія, Болгарія, Словаччина. Радянський Союз згодом підтримали держави-союзники США та Великобританія.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь