Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Конкурс «Культура. Спільнота»

Дата: 26.05.2021 09:42
Кількість переглядів: 356

Міжнародний фонд «Відродження» в рамках проєкту «EU4USociety» у співпраці з Європейським Союзом оголошує конкурс «Культура. Спільнота». Його мета – надати додаткову підтримку ініціативам та проєктам у сфері культури, які здатні залучати кошти від громадян шляхом краудфандінгу.

Фото без описуПріоритет конкурсу – підтримка культурницьких ініціатив, які залучають кошти громади та мають соціальний вплив.

Учасники конкурсу: До участі у конкурсі запрошуються громадські організації, громадські спілки, благодійні фонди, зареєстровані у будь-якому регіоні України.

Процедура конкурсу

Крок 1. Подання концептуальної заявки шляхом заповнення аплікаційної форми.

 Критерії відбору заявок на першому етапі:

  • культурна цінність проєкту (знаковий характер події, участь знаних митців, унікальність проєкту);
  • соціальний вплив проєкту (значення проєкту для громади; реалістична оцінка цільової аудиторії та бенефіціарів проєкту; дотичність проєкту до наскрізних тематичних пріоритетів фонду “Відродження” – права людини, інклюзія, гендерна рівність, екологічна сталість, європейська інтеграція України, доступ до якісної освіти, громадянська освіта, протидія корупції);
  • спроможність команди проєкту та фінансова обґрунтованість  (реалістичність збору заявленої суми шляхом краудфандінгу – за аналогією з подібним проєктами або обґрунтування здатності проєкту зібрати необхідні кошти; обґрунтовані та збалансовані витрати бюджету).

Крок 2. Якщо вашу заявку схвалено – вам потрібно залучити кошти від громадян на свій проєкт на «Спільнокошті» (партнерській платформі нашої програми) або іншому краудфандінговому веб-сайті.

 Термін підготовки та проведення кампанії – не більше 6 місяців від дати повідомлення від Фонду про партнерство.

 Крок 3. Якщо краудфандінг завершилася успішно –  Фонд фінансує проєкт громадської організації у сумі, яка дорівнює зібраній шляхом краудфандінгу (але не більшій, ніж підтверджена Фондом сума дофінансування).

 Максимальна сума, яку Фонд дофінансовуватиме у межах цієї ініціативи, становить 200000 гривень.

 Графік проведення конкурсу у квітні 2021 – грудні 2021 року:

 ДАТА ПОДАННЯ ЗАЯВОК ДЛЯ УЧАСТІ У ПЕРШОМУ ЕТАПІ:

 01 червня 

01 вересня

01 листопада     

ПОВІДОМЛЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ПОПЕРЕДНЬОГО ВІДБОРУ:

 01 липня

01 жовтня

01 грудня

 Зверніть увагу!

 Учасниками конкурсу є громадські організації, спілки, асоціації, товариства та інші об’єднання, зареєстровані відповідно до українського законодавства як неприбуткові або благодійні організації.

Одна і та сама організація не може претендувати на підтримку у загальному обсязі більше ніж 60 000 євро протягом реалізації проєкту «EU4USociety» (2020-2023 рр).

Фонд не надає грантів політичним партіям, релігійним громадам і приватним (фізичним) особам.

Організації, які отримують грант,  відповідають за моніторинг стану впровадження проєкту та оцінювання його результатів, дотримання комунікаційної політики та брендування проєктів ЄС. Організації-реципієнти гранту подаватимуть звіти за надані Фондом кошти відповідно до форм звітності у визначеному  Фондом форматі. Для підготовки краудфандінгових кампаній може бути також організовано менторінговий супровід (за потреби).

Для допомоги організаціям, які було відібрано на першому етапі, Фонд «Відродження» спільно з партнерами організує онлайн-практикум з краудфандінгу. Організації-переможці першого етапу конкурсу та отримувачі грантів будуть запрошені також до участі у зустрічах грантерів та інших заходах, що організовуватиме МФВ для налагодження мережування, навчання та посилення організаційної спроможності партнерів проєкту «EU4USociety».

У 2020 році Міжнародний фонд «Відродження» (МФВ) за фінансової підтримки ЄС розпочав проєкт «EU4USociety»*. Загальною метою Проєкту є посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

 Більше про проєкт EU4USociety тут.

 Джерело: https://www.irf.ua/contest/konkurs-kultura-spilnota-2/

 

https://gurt.org.ua/img/icons/tag.png  EU4USociety  Відродження 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь