Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Бібліотека: До Дня Конституції та до Дня молоді (акція «Українська молодь читає»)

Дата: 26.06.2020 09:36
Кількість переглядів: 1077

Для когось книга це красива палітурка, для когось це просто текст з малюнками. Один звертає увагу на назву, інший на автора, ну а хтось її взяв у бібліотеці лише тому, що потрібно прочитати на наступне заняття. Для багатьох книга має велику художню цінність, нехай вона буде з потертою обкладинкою, але ж головне завжди в середині, головне її зміст.

Відділ гуманітарний та бібліотека Пулинської селищної ради з нагоди Дня молоді організували акцію «Українська молодь читає». Працівники бібліотеки поцікавилися у своїх молодих активних читачів, що для них являє собою книга, як підходять до вибору книги і як часто вони читають. І ось про що дізнались:

Діма Єременко, 20 років, студент національного університету «Острозька академія»:

«Книга була і залишається вірним другом людини навіть в наш час, коли є Інтернет, де можна знайти відповіді на будь-які запитання. Мене цікавить література з історії, правознавства, читаю художні твори сучасних авторів.

Книги це не просто інформація. Це те, що робить нас кращими, глибшими, спонукає до змін, розвитку та росту».

Вікторія Громська, 20 років, студентка, вивчає медіа-менеджмент у НПУ ім. Драгоманова.

Віка зізнається, що байдужа до художньої літератури, але дуже любить читати книги з філософії, історії, психології та обожнює документалістику.

Зараз її захопила книга «Світовий порядок» автора Генрі Кіссінджера.

Алла Бурлака, 16 років, учениця 10 класу:

«Можу сказати, що мій читацький вибір і мої смаки змінюються разом зі мною, я дорослішаю, переживаю певні події та етапи свого життя, а разом з цим змінюються і мої вподобання.

А взагалі я, мабуть, як і більшість дівчат мого віку, люблю читати книги про кохання».

Богдан Гринчук, 17 років, учень Житомирського педліцею.

Богдан активний читач. Цікавиться літературою різних жанрів. Вважає, що книга – надійний супутник і товариш у великий світ нового і цікавого.

Аня Капітанчук, 23 роки, продавець:

«Люблю читати фентезі. Серед улюблених – книга «Часовий ключ», Наталії Щерби циклу «Часодії», надзвичайно популярна в Україні, Польщі, Чехії, Словаччині та Росії. Цей цикл із шести книг, що здобув визнання серед читачів найрізоманінішого віку і став знаковою подією в сучасній підлітковій літературі, відзначений багатьма українськими, російськими і європейськими нагородами 2017 року в номінації «Найкращий твір для дітей».

Дмитро Кучер, 18 років, учень Пулинського профліцею:

«Я люблю читати книги в стилі «Вежа блазнів» тобто книги з неймовірними створіннями і пригодами. Зараз життя досить буденне, а читаючи такі книги, я відволікаюся від цієї сірості. І хтозна, можливо, десь дійсно є цей дивовижний світ з драконами та ельфами».

Юлія Галушко, 16 років, учениця 10 класу:

«Іноді я можу перечитувати одну й ту ж книгу час від часу. Буває задумуюсь над тим, що я обираю книжки, герої яких певним чином нагадують мене ж саму, або я хотіла б бачити таку людину поряд з собою, в своєму житті».

Не має значення читаємо ми електронні чи друковані видання – головне, щоб ми не забували про книжки і звертались до них за порадою, Адже потрібно вміти їх читати, подружитися з ними. І тоді ми станемо дійсно освіченою нацією.

Також бібліотека Пулинської селищної ради пропонує переглянути книжкову виставку-роздум «Конституція – основний закон для влади і громади», присвячену Дню Конституції України.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь