Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Бібліотека: До Дня Конституції та до Дня молоді (акція «Українська молодь читає»)

Дата: 26.06.2020 09:36
Кількість переглядів: 1108

Для когось книга це красива палітурка, для когось це просто текст з малюнками. Один звертає увагу на назву, інший на автора, ну а хтось її взяв у бібліотеці лише тому, що потрібно прочитати на наступне заняття. Для багатьох книга має велику художню цінність, нехай вона буде з потертою обкладинкою, але ж головне завжди в середині, головне її зміст.

Відділ гуманітарний та бібліотека Пулинської селищної ради з нагоди Дня молоді організували акцію «Українська молодь читає». Працівники бібліотеки поцікавилися у своїх молодих активних читачів, що для них являє собою книга, як підходять до вибору книги і як часто вони читають. І ось про що дізнались:

Діма Єременко, 20 років, студент національного університету «Острозька академія»:

«Книга була і залишається вірним другом людини навіть в наш час, коли є Інтернет, де можна знайти відповіді на будь-які запитання. Мене цікавить література з історії, правознавства, читаю художні твори сучасних авторів.

Книги це не просто інформація. Це те, що робить нас кращими, глибшими, спонукає до змін, розвитку та росту».

Вікторія Громська, 20 років, студентка, вивчає медіа-менеджмент у НПУ ім. Драгоманова.

Віка зізнається, що байдужа до художньої літератури, але дуже любить читати книги з філософії, історії, психології та обожнює документалістику.

Зараз її захопила книга «Світовий порядок» автора Генрі Кіссінджера.

Алла Бурлака, 16 років, учениця 10 класу:

«Можу сказати, що мій читацький вибір і мої смаки змінюються разом зі мною, я дорослішаю, переживаю певні події та етапи свого життя, а разом з цим змінюються і мої вподобання.

А взагалі я, мабуть, як і більшість дівчат мого віку, люблю читати книги про кохання».

Богдан Гринчук, 17 років, учень Житомирського педліцею.

Богдан активний читач. Цікавиться літературою різних жанрів. Вважає, що книга – надійний супутник і товариш у великий світ нового і цікавого.

Аня Капітанчук, 23 роки, продавець:

«Люблю читати фентезі. Серед улюблених – книга «Часовий ключ», Наталії Щерби циклу «Часодії», надзвичайно популярна в Україні, Польщі, Чехії, Словаччині та Росії. Цей цикл із шести книг, що здобув визнання серед читачів найрізоманінішого віку і став знаковою подією в сучасній підлітковій літературі, відзначений багатьма українськими, російськими і європейськими нагородами 2017 року в номінації «Найкращий твір для дітей».

Дмитро Кучер, 18 років, учень Пулинського профліцею:

«Я люблю читати книги в стилі «Вежа блазнів» тобто книги з неймовірними створіннями і пригодами. Зараз життя досить буденне, а читаючи такі книги, я відволікаюся від цієї сірості. І хтозна, можливо, десь дійсно є цей дивовижний світ з драконами та ельфами».

Юлія Галушко, 16 років, учениця 10 класу:

«Іноді я можу перечитувати одну й ту ж книгу час від часу. Буває задумуюсь над тим, що я обираю книжки, герої яких певним чином нагадують мене ж саму, або я хотіла б бачити таку людину поряд з собою, в своєму житті».

Не має значення читаємо ми електронні чи друковані видання – головне, щоб ми не забували про книжки і звертались до них за порадою, Адже потрібно вміти їх читати, подружитися з ними. І тоді ми станемо дійсно освіченою нацією.

Також бібліотека Пулинської селищної ради пропонує переглянути книжкову виставку-роздум «Конституція – основний закон для влади і громади», присвячену Дню Конституції України.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь