Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Увага! Рятувальники Пулинщини застерігають: горить суха трава!

Дата: 10.04.2020 17:01
Кількість переглядів: 453

На Житомирщині склалася критична ситуація із пожежами в екосистемах. З початку року в області сталося вже 1041 загоряння, на загальній площі майже 2800 гектарів. 840 з них – це пожежі сухої рослинності на відкритих територіях, землях запасу об’єднани

Зокрема, перший трагічний випадок стався 19 березня на території одного з дачних масивів міста Коростень. Там під час гасіння сухої трави, рятувальники виявили на землі, неподалік оселі, обгоріле тіло господаря. У нього в руках були гілки – ймовірно, загиблий намагався загасити займання.

З початку року в Пулинському районі сталося 26 пожеж сухої рослинності, внаслідок пожеж знищено 8 будівель. Лише за березень місяць рятувальниками здійснено 22 виїзди на пожежі. Варто пам’ятати, що в період карантину на працівників служби порятунку покладені обов’язки по дезінфекції місць масового перебування людей.
Причиною зазначених пожеж є людська безвідповідальність, адже траву підпалюють навмисно, або вона займається від залишеного багаття чи викинутого недопалка. Ще й весна видалася вітряною та сухою, – тому наші смарагдові поля й степи затягнуло зловонним чорним димом, а вогонь на сотнях гектарів зжирає все живе на своєму шляху. Те, що коїться нині в наших екосистемах – не менш страшне зло, аніж коронавірус, із розповсюдженням якого, між іншим, також неустанно борються наші рятувальники.
Бо коронавірус ми подолаємо. А на цій випаленій землі жити нашим нащадкам. Давайте нарешті, поставимося до цієї глобальної проблеми відповідально та припинимо проводити спалювально-очисні роботи. Адже це не допомога екосистемам, а їх свідоме знищення.
Тож рятувальники наполегливо просять мешканців області не наносити шкоду довкіллю та собі. Пам’ятайте, якщо ви помітили невелике загоряння трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум'я (ще потрібно почекати й переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з’явитися знову). Якщо пожежу не можете здолати самотужки – зателефонуйте до служби порятунку «101»

Головний інспектор Пулинського районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області Загурський Роман Романович

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь