Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Обговорено питання завершення децентралізації в області

Дата: 15.01.2020 14:52
Кількість переглядів: 435

Голова обласної ради Володимир Ширма 14 січня зустрівся з директором Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ Бастіаном Файгелем. Посадовці обговорили ключові моменти впровадження децентралізації в регіоні, зокрема процес формування адміністративно-територіального устрою, впровадження медичної та освітньої реформи, налагодження якісного соціального захисту в громадах.

Фото без опису

«Мета нашого візиту на Житомищину – дізнатися, як проходить процес децентралізації в області, як програма допомогла громадам у процесі спроможності після об’єднання. Наші донори вирішили продовжити цю програму підтримки, і сподіваюсь на подальшу співпрацю з органами влади задля розбудови та зміцнення органів місцевого самоврядування в області. Наразі важливими темами залишаються зміни до Конституції, які значним чином вплинуть на обласні та районні органи влади, а також завершення роботи над перспективними планами», - розповів Бастіан Файгель.

Під час спілкування голова обласної ради Володимир Ширма подякував за допомогу, що надає програма для ефективного впровадження реформи.

«Децентралізація – це одна з найуспішніших реформ, що проходять наразі в України. За всі роки незалежності лише говорили про реформу місцевого самоврядування, і тільки останні кілька років реально її відчули – зараз місцеве самоврядування, крім повноважень, отримало ще й фінансові ресурси. Але кожна реформа має початок, і має бути завершення. Зараз ще є багато невизначеності в питанні децентралізації, тому цей процес повинен бути завершений, і наступні місцеві вибори мають вже проходити на новій територіальній основі. І ми вдячні Програмі «U-LEAD з Європою», завдяки якій громади отримують фахову підтримку і допомогу для якісного завершення процесу реформи місцевого самоврядування», - висловив думку голова обласної ради.

На зустрічі також були присутні менеджер північного ХАБу Програми «U-LEAD з Європою» Анна Буняк та керівник Регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» у Житомирській області Василь Невмержицький.

Варто зазначити, що Програма «U-LEAD з Європою», яка стартувала у 2016 році, спільно фінансується Європейським Союзом, Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Програма відіграє ключову роль у розбудові та запровадженні необхідної спроможності для України. Програма має два основні завдання: підвищення спроможності ключових зацікавлених сторін на національному, регіональному та місцевому рівнях щодо проведення реформи регіональної політики та децентралізації; підсилення можливостей ОТГ з надання якісних адміністративних послуг громадянам.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь