Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Щодо відзначення Всесвітнього дня водно-болотних угідь (2 лютого)

Дата: 15.01.2020 12:11
Кількість переглядів: 797

Міністерство енергетики та захисту довкілля України, як орган державної влади, відповідальний за впровадження Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів, звертає увагу на необхідність дотримання законодавства та здійснення заходів для забезпечення збереження і збалансованого використання водно-болотних угідь.

Секретаріат Рамсарської конвенції визначив тему 2020 року: «Водно-болотні угіддя і біорізноманіття». Цьогорічна тема – це унікальна можливість привернути увагу до біорізноманіття водно-болотних угідь та його стану, висвітлити чому біорізноманіття є можливим та сприяти діям щодо подолання його втрат. Відомо, що водно-болотні угіддя багаті біорізноманіттям і є середовищем існування для різноманітних видів рослин і тварин. Останні оцінки показують глобальне зниження рівня  біорізноманіття, при цьому водно-болотні екосистеми зникають утричі швидше, ніж ліси.

Вважається, що близько 40% світових популяцій рослин і тварин живуть і розмножуються у водно-болотних угіддях. Деякі ендемічні види можуть жити лише в межах певних водно-болотних угідь, існування більшості видів риб та амфібій на певних стадіях життєвого циклу можливе лише у межах  водно-болотних угідь.

Водно-болотні угіддя є надзвичайно-важливими територіями для птахів, зокрема для мігруючих водоплавних видів птахів.

Секретаріат конвенції наголошує на важливості біорізноманіття водно-болотних угідь для продукування екосистем них послуг, зокрема наводяться приклади ролі водно-болотної рослинності у фільтрації та очищенні вод від забруднювачів, зв’язуванні і накопичуванні вуглецю, захисті берегової лінії від ерозії…

Цей та інший матеріал можна знайти за посиланням:

https:// www.worldwetlandsday.org/en/materials.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь