Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Кожного дня пожежі: 5 клас пожежної небезпеки!

Дата: 12.09.2019 14:59
Кількість переглядів: 552

За інформацією районного сектору ДСНС у Житомирській області, з початку тижня на території Пулинського  району зафіксовано 3 випадки загоряння сухої трави. Площа знищеного сухостою сягнула 10 гектарів. Внаслідок пожеж знищено одне домоволодіння (житловий будинок і господарські будівлі) та будівля колишнього магазину в с. Новий Завод.Фото без опису

В усіх випадках причиною виникнення пожеж стало необережне поводження з вогнем невстоновленої сторонньої особи. Винних осіб встановити не вдалося, але як показує практикаце ж і є місцеві жителі, які ПРОСТО хотіли випалити суху траву. Тому просимо вас звернути увагу на цю ситуацію.

На даний момент в нашому регіоні 5 КЛАС ПОЖЕЖНОЇ НЕБЕЗПЕКИ, це означає, що зараз у лісових масивах, лісопаркових зонах, степах та на відкритих територіях, які примикають до приватних та багатоквартирних житлових будинків, ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ РОЗВЕДЕННЯ ВІДКРИТОГО ВОГНЮ.

При відвідуванні лісів також забороняється:

– кидати сірники, які горять, недопалки, ганчірки, що тліють;

– залишати легкозаймисті матеріали, які просочені мастилом або бензином, скляну тару та посуд, що в сонячну погоду можуть сфокусувати сонячний промінь і підпалити суху рослинність;

– випалювати суху траву на лісових полянах;

– розводити багаття;

– спалювати сміття.

Крім того, не можна розводити багаття поблизу крон дерев, які звисають, та сухої рослинності. При розведенні багаття обов’язково потрібно враховувати напрямок і швидкість вітру. Категорично заборонено лишати багаття без нагляду.

Залишаючи місце відпочинку, вогнище слід залити водою або засипати піском, а також впевнитись, що багаття повністю загашене.

Якщо ви опинились поблизу пожежі або його осередку:

– не панікуйте та не приймайте поспішних рішень;

– не тікайте в протилежний бік від полум’я, яке швидко наближається, а закривши голову та обличчя одягом – швидко рухайтесь проти вітру;

– будьте обережні в місцях горіння високих дерев – вони можуть впасти і травмувати людей;

– невеликі загоряння, що виникають в результаті викиду з вогнищ часточок жару, необхідно негайно загасити, заливаючи їх водою, засипаючи піском, землею, накриваючи щільною тканиною, затоптуючи взуттям, збиваючи гіллям, віниками, у крайньому випадку – одягом.

Пам’ятайте – зупинити розповсюдження вогню на початковій стадії набагато легше, ніж гасити велику пожежу.

При виявленні пожежі обов’язково зателефонуйте в підрозділ ДСНС за телефоном 101.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь