Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Безоплатна правова допомога в Пулинській ОТГ

Дата: 04.07.2019 11:55
Кількість переглядів: 786

3 липня у селищній раді відбулася зустріч з представниками неурядової організації «Сучасний формат» (Житомирська обл.). У ході зустрічі погоджено розпочати роботи по впровадженню Проекту, спрямованого на підвищення рівня доступу громадян до правосуддя та забезпечення прав людини через створення умов для використання внутрішнього потенціалу громад.

Фото без опису

 

Проект передбачає надання безкоштовних юридичних консультацій із різних проблемних питань мешканцям, які проживають на території Пулинської об’єднаної територіальної громади.

Основні завдання Проекту:

  • просування прав людини на місцевому рівні через адвокацію та юридичну допомогу;
  • сприяння громадянам у забезпеченні їх доступу до правосуддя через створення умов для залучення громадами спеціальних установ або юридичних осіб приватного права до безоплатної правової допомоги;
  • роз’яснення громадянам гарантованих їм Конституцією та законами України прав шляхом проведення особистих прийомів та консультацій з метою запобігання порушенню цих прав;
  • сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України;
  • надання безоплатної правової допомоги в громадах (основна мета – по-перше, захист прав жителів громад, по-друге, довести цільовій аудиторії на прикладі успішних історій, що залучення юристів для вирішення проблем громади має позитивний вплив як на власне жителів громади, так і на роботу органів місцевого самоврядування);
  • включення в стратегії/програми цільових громад заходів по забезпеченню діяльності суб’єктів надання безоплатної правової допомоги.

Особливий фокус проект направляє на допомогу вразливим категоріям населення (багатодітні родини, мами-одиначки, малозабезпечені особи, люди з інвалідністю та недієздатні особи, ветерани війни, безробітні, діти-сироти та інші категорії).

Звернення громадян можуть стосуватися земельних питань, договірних стосунків, права власності, спадщини, банківського обслуговування, сімейні спори та інших цивільно-правових питань (перелік проблемних питань є відкритим).

Проект передбачає роботу юристів, які регулярно здійснюватимуть виїзди до громади та проводитимуть прийом і консультування громадян. Попередньо буде визначений графік консультацій та місце їх проведення. Виїзні консультації будуть проводитися, як в самих Пулинах, так і в селах, які входять до складу Пулинської ОТГ. Проект триватиме до березня 2020 року.

Фото без описуЦей проект охоплює в цілому вісім об’єднаних територіальних громад у Житомирській, Вінницькій, Хмельницькій та Полтавській областях. Координатор проекту - ГО «Подільська правова ліга».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь