Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Під час відпочинку на водоймах дотримуйтесь правил безпеки!

Дата: 01.07.2019 12:49
Кількість переглядів: 490

Тривала спекотна погода, на жаль, сприяє стрімкому зростанню кількості нещасних випадків на водоймах. Це зумовлено купальним сезоном і необережним відпочинком біля води. Найпоширенішою причиною утоплення є саме недотримання правил безпечної поведінки громадянами. Зокрема, це купання в не обладнаних для цього місцях та переоцінка власних можливостей.

Понад півтисячі громадян потонули у водоймах країни за перше півріччя нинішнього року. Лише з початку червня кількість загиблих становить більше 300 чоловік. Проте, навіть така статистика не лякає людей, які нехтують застереженнями співробітників Служби порятунку.

Так 24 червня о 17:05 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на р. Смолка у м. Новоград-Волинський втопився 16-річний хлопець. За словами дітей-очевидців, котрі відпочивали поруч, він почав тонути, зайшовши вводу на глибину. Діти намагалися йому допомогти, проте їхні зусилля виявилися марними.

До роботи були залучені водолази міської комунальної аварійно-рятувальної служби на воді. Обстеживши дно річки, на глибині біля 10 м, вони знайшли та підняли на поверхню тіло дитини без ознак життя.

Ще один трагічний випадок трапився на місцевому ставку в с. Продубіївка Коростишівського району. Там рятувальники 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини вилучили з водойми тіло 86-річної жінки без ознак життя.

Аби зменшити  показники  загибелі на водних об'єктах, фахівці Служби порятунку постійно проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку. Проте, найбільш дієвим превентивним методом є власна обачність та відповідальність кожного громадянина!

Рятувальники застерігають: для того, щоб уникнути трагедії під час відпочинку, необхідно завжди дотримуватися елементарних правил безпеки! Зокрема:

  • пам'ятайте - відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;
  • ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;
  • не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;
  • не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;
  • не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;
  • слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру.

Шановні громадяни! Дбайте про власну безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Фото без опису

Роман Загурський, головний інспектор Пулинського районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області, капітан служби цивільного захисту

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь