Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

З початку року понад 22 тисячі жителів Житомирщини отримали «Доступні ліки»

Дата: 13.02.2019 10:05
Кількість переглядів: 631

 Жителі Житомирщини продовжують активно користуватись програмою «Доступні ліки», в якій перелік безкоштовних ліків розширили до 64 препаратів. Ця програма діє і в Пулинах.

Так, з початку року до лікарів звернулись 22,7 тисяч пацієнтів, які отримали 49,3 тисячі рецептів на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Про це повідомляє управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

За інформацією управління, станом на 11 лютого жителі отоварили в аптеках області понад 40 тис. рецептів. Участь у програмі «Доступні ліки» беруть 342 аптечні заклади Житомирщини, які вже отримали 1 млн 585 тис. грн відшкодування за медпрепарати.

Загалом Житомирській області на період січень-березень 2019 року передбачили 7 млн 965 тис. грн на реімбурсацію ліків. Вже з 1 квітня аптеки отримуватись кошти напряму від Національної служби здоров’я України.

Програма «Доступні ліки» є одним із важливих елементів медичної реформи, завдання якої – забезпечити людей, котрі цього потребують найнеобхіднішими засобами лікування. Саме тому за ініціативи Президента Петра Порошенка людям, які не можуть самостійно дістатись до аптеки і отримати ліки безкоштовно, препарати будуть доставлені додому.

Нагадаємо, що МОЗ затвердило оновлений реєстр ліків, до якого увійшло 258 препаратів, з них 64 є безоплатними для пацієнтів, інші – з невеликою доплатою. Найдешевший препарат, що на 100% відшкодовує держава, коштує 4,76 грн, найдорожчий – 898,22 грн.

Завдяки перегляду переліку препаратів програми, виробники знизили ціни на 37 торгових найменувань лікарських засобів. Найбільше зниження ціни на препарат сягнуло 45%.

Програма «Доступні ліки» активно діє практично в усіх районах, містах та ОТГ Житомирщини. Скористатись нею легко:

Зверніться до лікаря та отримайте правильно виписаний рецепт;Фото без опису

Завітайте до аптеки з позначкою «Доступні ліки»;

Отримайте ліки безоплатно або з частковою доплатою за рецептом;

Вартість ліків повністю або частково оплачує держава. У програмі беруть участь лише монопрепарати (які містять лише одну діючу речовину);

Пацієнт може обміняти рецепт на ліки у будь-якій аптеці, що підписала договір з місцевим органом влади (закладом охорони здоров'я), долучилася до програми і має наліпку "Доступні ліки".

Головний лікар КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" райради Тарас Буланов зазначає, що програма "Доступні ліки" діє і в Пулинському районі. Лікарські препарати можна предбати в аптеці "Первоцвіт" та "Волощук".

 Довідково: Загалом за 2017-2018 роки у Житомирській області відшкодували понад 51 млн 343 тис. грн за програмою «Доступні ліки». Жителі отоварили в аптеках понад 1 млн 130 тис. рецептів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь