Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

«Квіти у полі, там де Крути…»

Дата: 30.01.2019 10:26
Кількість переглядів: 641

29 січня українці вшановували події 1918 року, коли юні захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху — бій під Крутами. До цього дня в ОЗЗСО Пулинській ЗОШ І-ІІІ ступенів для учнів 10-11-их класів проведена історична година :«Квіти у полі, там де Крути…» та відкриття експозиції, присвяченої нашим землякам, які віддали своє життя за свободу і незалежність України: Сергію Ковнацькому та Олександру Чернявському.

Фото без опису

Фото без описуНа заході були присутні: мати загиблого героя Ковнацька Світлана Миколаївна та його сестра Юлія; заступник голови Пулинської регіональної спілки ветеранів АТО Висоцький Андрій Васильович; представники районного військового комісаріату майор Мороз Дмитро Васильович та старший лейтенант Корнійчук Богдан Петрович; член історико-патріотичного об’єднання, яке займається пошуками загиблих воїнів Другої Світової війни Адамович Володимир Леонідійович; учасники АТО Григорчук Іван Анатолійович,Фесюк Андрій Віталійович та Заріцький Василь Сергійович.

Крути стали початком нової доби в історії України. Без Крутів навіть Акт злуки 22 січня 1919 року був би лише документом. Кров під Крутами не була пролита марно. З неї, наче з безсмертя, розцвітають пелюстки Волі – про це говорили учні.Фото без опису

У День пам’яті Героїв Крут не можна не вшанувати сучасних героїв, які віддали своє життя за суверенітет та територіальну цілісність держави в зоні АТО. Пам’яті випускників школи, котрі віддали своє життя за нашу землю, за нашу незалежність присвячено відкриття експозиції в шкільному музейному комплексі «Герої не вмирають» – це Олександр Чернявський та Сергій Ковнацький. Вони були звичайні хлопці, мали добрі плани на життя. Але війна сказала досить… Вмить обірвалося життя…

«Я ненавиджу війну» - звучало у пісні, яку виконав Владислав Григорчук.Фото без опису

Хочеться додати :Хай буде мир, хай не вмирають наші діти. Хай нам барвінком стеляться дороги і ясна всміхається блакить!

Під час заходу за поданням громадськості Пулинська регіональна спілка ветеранів АТО нагородила пам’ятною медаллю: «Орден матері бійця АТО» Ковнацьку Світлану та медаллю «За патріотизм до України» Адамовича Володимира.

Фото без описуЗа національно-патріотичне виховання підростаючого покоління та підтримку Української армії грамоти отримали: ОЗЗСО Пулинська ЗОШ І-ІІІ ступенів та вчитель історії Грабовський Юрій Володимирович.

На завершення історичної години учні запалили свічку памяті на могилі Сергія Ковнацького.

Цей ДеньДень подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь, День надії і любові до своєї Вітчизни залишиться у памяті всіх присутніх.

З.А. Лисюк, директор ОЗЗСО Пулинська ЗОШ І-ІІІ ступенів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь