Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Місячник знань безпеки життєдіяльності.

Дата: 19.11.2018 16:57
Кількість переглядів: 624

Фото без описуШановні батьки! Потурбуйтесь про безпеку дітей!

 

Пулинський районний сектор Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області інформує, що з початку 2018 року на території області зареєстровано 1970 пожеж, в наслідок яких загинуло 63 особи, серед них 5 дітей. Для порівняння за весь минулий рік на пожежах загинуло 2 дитини. Крім цього через недотримання правил поведінки на водних об’єктах в поточному році загинуло 3 дітей.

Однак незважаючи на проведені профілактичні заходи, в Пулинському районі виникло 41 пожежа (32 пожежі за аналогійний період 2017 року). Протягом 2017 року на пожежах загинуло 2 людини, у 2018, станом на листопад місяць, також – 2 людини.

З метою попередження загибелі та травмування людей, особливо дітей під час виникнення надзвичайних ситуацій та подій різного характеру, протягом жовтня-листопада 2018 року, співробітниками Пулинського районного сектору УДСНС України у Житомирській області спільно з працівниками відділу освіти Пулинської РДА проведено з дітьми дошкільних та загальноосвітніх установ району Місячник знань безпеки життєдіяльності. В рамках «місячника» співробітниками районного сектору У ДСНС надано консультаційно-методичну допомогу освітянам району, проведено спільну нараду по підготовці до проведення заходів. Проведено екскурсії до підрозділу Пулинської 27 державної пожежно-рятувальної частини. Працівники пожежної частини взяли участь у  проведенні відкритих уроків та лекцій. Проведено різноманітні конкурси та вікторини з питань безпеки життєдіяльності. Було продемонстровано навчальні відеофільми.Фото без опису

 Сьогодні постає нагальна потреба посилити роботу, щодо навчання дітей правилам поведінки під час перебування в побуті та на вулиці, при виникненні надзвичайних ситуацій різного характеру. Кількість смертельних випадків та травмування серед дітей змушує звернутися до кожного громадянина, особливо до батьків.

За статистикою, в нашій країні у мирний час внаслідок нещасних випадків щодня гине 3 дитини!

Біда трапляється тоді, коли дітей залишають напризволяще, там, де на кожному кроці на них чатує небезпека. Легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки – першопричини сумних та трагічних наслідків.

 

Шановні батьки!

У Вас не завжди є можливість наглядати за дітьми та контролювати їхнє дозвілля. Це, безумовно, створює певний ризик для їх безпечної життєдіяльності. Особливу небезпеку для дітей у цей час можуть становити обігрівальні прилади, пічне опалення, електрострум тощо. Адже якщо дитина не знає як із ними поводитися, намагається їх експлуатувати без нагляду дорослих – може статися біда.

Тому, шановні дорослі, потурбуйтеся про те, щоб таке обладнання перебувало у справному стані, його експлуатація здійснювалася з дотриманням належних норм і правил. Пам’ятайте, що діти завжди копіюють поведінку дорослих, тож будьте гідним прикладом для наслідування.

Крім того, пильнуйте щоб до рук ваших дітей не потрапили сірники, запальнички, отруйні речовини та невідомі предмети! 

Один із трагічних випадків: через коротке замкнення електромережі, стався в квітні цього року в селі Сичівка, Малинського район. До Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку. До приїзду вогнеборців, господарка встигла вибратися з палаючої оселі та врятувати трьох своїх дітей. Ще двох, нажаль, вона винести не змогла – усі діти неповнолітні. Жінка розповіла, що прокинулася від їдкого диму, який вже охопив увесь будинок. Діти спали у різних кімнатах, тому власниця почала шукати та будити їх. Вийти з оселі через вхідні двері вже було не можливо, оскільки шлях до них був відрізаний вогнем. Разом із старшими дітьми 2002, 2008 та 2012 років народження, жінка розбила вікно і вибралася на свіже повітря. Через сильну задимленість двох найменших вона не знайшла.

Обов’язково постійно проводьте із малечею бесіди про правила безпечної поведінки вдома, роз’яснюйте їм елементарні правила пожежної безпеки. Спробуйте відшукати можливість для вирішення питання таким чином, щоб  діти не залишалися вдома одні, зверніться за допомогою до бабусь, дідусів, родичів, друзів та сусідів. Адже турбота про безпеку дітей – наш спільний обов’язок!

Пам'ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

 

 

                                                             Провідний інспектор Пулинського РС

                                                             Управління ДСНС України у Житомирській області

                                                             Загурський Роман Романович


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь