Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

СВЯТКУВАННЯ 50 – річного ювілею школи

Дата: 19.11.2018 16:51
Кількість переглядів: 8977

 Життя  кожної людини складається із буднів та свят. На таких самих принципах формується життя колективу, і навіть життя цілого приміщення, яке оживає від людських голосів, дитячого щебету,  благородних цілей , задля досягнення яких у людини виростають крила.

Якщо зірки запалюються,

Значить, це необхідно,

Щоб кожен день над містом

Запалювалася хоча б одна зірка.

Якщо будуються школи,

Значить, це кому – небудь потрібно,

Значить, це необхідно…

 Такими словами розпочався урочистий концерт з приводу святкування 50 – річного ювілею нового приміщення Івановицької ЗОШ І – ІІІ ступенів.

  Святково прибраний зал, по - святковому одягнені   вчителі, учні, випускники школи різних поколінь, ветерани  педагогічної праці, керівництво Пулинської ОТГ, меценати  Івановицької  ЗОШ І – ІІІ ступенів. Усі зібралися, щоб розділити це свято з нами, висловити привітання та побажання, розворушити серця своїх земляків спогадами. Адже не одне покоління  учнів вийшло  зі стін рідної школи за п’ять десятків років.

 Ювілей школи – це не тільки свого роду історична віха, але і як би кордон, що дає можливість оцінити пройдений шлях, згадати добрим словом тих, хто присвятив своє життя, свій педагогічний талант рідній школі, і , звичайно поділитися планами на майбутнє.

 Слова привітання  прозвучали від гостей свята, селищного голови Пулинської ОТГ Гаврилюка О.С., начальника відділу освіти Опанащук Н.В., голови профспілки відділу освіти Баранецької Н.М., добрих порадників та координаторів навчального процесу, провідних методистів відділу освіти Онищук С.В, та Черниш Л.В. Представник народного депутата В.М. Литвина Тичина О.А.  привітав учнів та вчителів та за відмінні успіхи в навчанні та вагомий внесок у педагогічну працю нагородив їх  подарунками.

 Багато гарних слів прозвучало  на рахунок колишнього директора Смиковського М.М., діяльності якого  було присвячено  сторінку  другого десятиріччя школи - 1978 – 1988 роки.  Той час вчителі школи згадують як час великих реформаторських змін у школі, час кардинальної  перебудови. Адже  він обрав на свою долю нелегкий шлях – створення краєзнавчого музею, який  на сьогоднішній час отримав назву « Зразковий», осучаснив шкільний гардероб, обладнав безліч кабінетів для навчання учнів.

Також пригадали директорів того часу, які відійшли у вічність – Годованюка С.І, Ткачук Т.В., Степанчук Л.С., та усі гарні справи зроблені на педагогічних стежинах їхнього життя.

  Під час свята звучали теплі і щирі слова – побажання від випускників школи.  На свято завітала відома випускниця , член спілки письменників України Тетяна Пишнюк – Фольварочна. Не змогли не зворушити її слова, що між вибором  відпочинку в  Закарпатті у ці дні і ювілеєм рідної школи, вона не задумуючись вибрала друге. Адже школа - це святиня, яка залишається у серці кожної людини як неповторний спогад дитинства.

  Невеликий екскурс в минуле зробили у своїх виступах директор школи Мороз В.М., та його заступник Субіна І.О., які пліч – о – пліч пройшли  долаючи шкільні проблеми, пройшли останнє десятиріччя.

Зі щемом у серці своїми спогадами і побажаннями «многая літ»  ділилися її випускники.   Місцева поетеса Галина Супрунчук  подарувала усім присутнім пісню, слова до якої написала сама, активісти  В.Пишнюк та Н.Рабченюк зі словами вдячності звернулися до присутніх вчителів, які дали їм путівку у життя.

 Маючи гарний голос і талант до співу, прославляє школу піснею соліст ансамблю « Родослав» Володимир Бобрик , у виконанні якого віршовані рядки про рідну землю  та пісня « Два кольори» не змогла нікого в залі залишити байдужим.

   Настоятель  місцевої церкви отець Андрій Фатич у своєму виступі зазначив, наскільки важливим є те, що  в селі є школа. Подякував вчителям за працю, за підтримання порядку біля школи, поблагословив школу на майбутню успішну діяльність.

  Учні   порадували присутніх душевними піснями, запальними танцями, веселими шкільними сценками про перше побачення та випускні екзамени. А «Шкільний вальс» , який танцювали випускники, змусив повернутися усіх присутніх хоч на мить у їхні молоді роки, сповнені оптимізму та безліч надій на майбутнє.

  Колектив працівників школи представив до уваги присутніх гімн школи та пісню « Калинові острови», яка стала  гімном  своїй малій Батьківщині .

 Це було свято зустрічей, свято – спогадів, під час якого у багатьох присутніх гостей в очах бриніли сльози. Адже кожен згадував своє життя, дитинство, молодість, яке розпочалося саме тут, на Івановицькій землі , починалося від батьківського порогу і стежини до школи. Ніби з подивом, але й водночас з сумом  було відзначено , що певний рубіж пройдено. А вчителі, ветерани праці, яким довелося виступати на святі говорили,  що вдячні Богу за пройдений життєвий шлях,  за те  що весь цей час лінії їхнього життя були тісно переплетені з мелодією  шкільних дзвінків, яких вже  й не злічити.

Свято закінчилося такими словами:

Повертайтесь до рідної школи,

Повертайтесь у будь – який час

Вона вас не забуде ніколи

Двері завжди відкриє для вас

 

Повертайтесь до рідної коли,

Щоб в дитинство своє зазирнуть,

Щоб хоч в памяті роки минулі

На хвилинку назад повернуть.

 

                                                  Заступник директора з виховної роботи

Л. Плосковітова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь