Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Національно-обрядове дійство в Житомирі

Дата: 16.10.2018 15:34
Кількість переглядів: 603

У День Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня, в Житомирі на вул. Михайлівській проводилось національно-обрядове дійство, в якому взяли участь наші земляки: керівник гуртків Центру дитячої та юнацької творчості селищної ради Володимир Лисюк зі своїми вихованцями і Максимом Ковальчуком та гурт «Троїсті музики».

Фото без опису

Керівник «Троїстих музик» Василь Бернацький розповідає, що в неділю по обіді на Михайлівській розпочалося Покровське весілля. Учасниками в оформленні обряду з боку нареченого виступив Володимир Лисюк (керівник гуртків «Сокіл-Джура» та «Стрибожі правнуки»), музичний супровід – Віктора Куліковського і Василя Бернацького. Нареченого в козацькому вбранні зустрічали верхи на коні. Було дуже весело – національна музика, козацькі танці. Затим гурт «Троїсті музики» запросили виступити перед глядачами на сцені. Їх музику сприймали гучними оплесками.

Для гостей цей день запам’ятався показом козацького устрою та побуту, майстер-класами з народної творчості та організацією фут-корта (зони харчування) у вигляді весільного намету.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь