Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

«Криниченька» на фестивалі в Прилуках

Дата: 01.10.2018 10:49
Кількість переглядів: 723

29 вересня День міста святкували Прилуки – мальовничий край Чернігівської області. В рамках відзначення свята відбувалися: традиційна для Прилук Воздвиженська ярмарка та Всеукраїнський фольклорний фестиваль «Співоче поле». Учасниками святкувань, а саме фестивалю, був фольклорний колектив «Криниченька» Ялинівського сільського клубу.

Наших артистів ще у 2017 році, на Всеукраїнському фестивалі «Золоті ключі» в м. Ірпінь, запримітили організатори «Співочого поля» і запросили в Прилуки. А в серпні надійшло офіційне запрошення на фестиваль.

Керівник колективу Світлана Черниш розповіла, що відповідь дали не одразу, адже така поїздка потребує фінансових затрат. Але бажання і запал учасників зробили свою справу: заявку до Прилук відправили.

На головну сцену фестивалю виходили колективи переважно з міст (були представники Харкова, Сум, Конотопа, Луцька, Києва й ін.). Та виступ нашої «Криниченьки» зібрав, без перебільшень, найбільше оплесків. Запальний репертуар, жартівливі пісні й танці, набуті досвідом артистичність та вміння тримати публіку – і місцевий глядач був підкорений. З ялинівськими аматорами підтанцьовували, робили селфі; учасники інших колективів просили поділитися репертуаром, а їх керівники – контактними телефонами для подальшої співпраці.

Втомлені, але натхненні новими враженнями, поверталися додому. Емоції переповнювали всіх. Співали майже всю дорогу. А ще висловлювали свої мрії про нові поїздки та фестивалі. Бо «Криниченька» для кожного з учасників колективу – це їх друга родина, їх віддушина, їх життя.

 Світлана Черниш дякує всім, хто надав фінансову підтримку колективу для поїздки на фестиваль. А «Криниченьці» бажаємо нових творчих відкриттів та вдячних і щирих глядачів.

Лариса Громська, головний спеціаліст відділу гуманітарного селищної ради.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь