Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Патріотичний захід у бібліотеці

Дата: 20.02.2018 14:36
Кількість переглядів: 735

Патріотичний захід у бібліотеці

20 лютого вшановуємо пам'ять героїв Небесної Сотні. Вони ціною свого життя відстояли демократичний європейський шлях розвитку країни.

Напередодні, 19 лютого, у Пулинській бібліотеці за участі в. о. директора комунальної установи «Центр культури і дозвілля» селищної ради Олени Оріховської відбувся вечір-реквієм «Небесна Сотня вже несе на небі варту». На ньому були присутні учні ліцею.

Учасники заходу ознайомились з відео-кліпом пісні «Мамо, не плач». Працівники бібліотеки пригадали ті незабутні події чотирьохрічної давності. «Ранок 18 лютого. У Верховній Раді мали розглядатися зміни до Конституції України щодо обмеження повноважень президента. Майданівці запланували акцію «мирного наступу». Вони йшли без касок, окулярів, будь-якого захисту. Йшли, прочитавши молитву, співали Гімн. Та мирна хода швидко перетворилася на криваві сутички. Для декого вона стала останньою у житті. А далі були тисячі поранених, зниклі безвісти і майже 100 вбитих снайперами та бійцями спецпідрозділів. Так з’явилася Небесна Сотня. У вирішальний для країни час ці люди не змогли байдуже сидіти біля телевізора і дивитися на те, що коїться на вулицях столиці. Вони не думали, що можуть загинути. Вони лише знали, що так як є, далі бути не може», - сказала завідувач бібліотечним відділом Олена Грозовська.

У ході заходу прозвучала тужлива народна пісня «Плине кача по Тисині», що стала реквієм за загиблими Євромайдану.

Перед присутніми виступив майор Пулинського РВК Дмитро Мороз, котрий на реальних прикладах розповів про патріотизм.

Хвилиною мовчання вшанували полеглих.

У бібліотеці організовано книжкову виставку «Слава героям Небесної Сотні».  Працівники бібліотеки запрошують бажаючих ознайомитись з її експозицією.  Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь