Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Дбаймо про чисте довкілля!

Дата: 06.03.2018 10:11
Кількість переглядів: 1304

 

Як не противиться зима, але весна вступає в свої права. Розтане сніг, і як би хотілось, щоб з під нього першими з’явились зелені трави чи весняні квіти, а не купи сміття, вивезені не добросовісними громадянами до першого куща, канави, узбіччя дороги, а то й сусіду під огорожу. А на водоймах разом з кригою не плавали кимось викинуті сміттєві кубла. Щоб було дійсно святим місцем – кладовище, де покояться тіла рідних нам людей. Щоб з усіх боків парканів на кладовищах не лежали гори сміття. Адже для цього є спеціально визначені місця. А повага до пам’яті про померлих та їх праху – чи не найсвятіше.

Хочеться, щоб жителі населених пунктів нашої об’єднаної територіальної громади не змагались за «чемпіонство» по залишках будівельних матеріалів, дров, копиць сіна і соломи, сміття, а інколи і гною на вулицях, вздовж доріг. Саме на чистих, впорядкуваннях, не захаращених вулицях можна безперешкодно і своєчасно проводити роботи з вуличного освітлення, грейдерування та ремонту доріг, проводити інші роботи з благоустрою.

22 лютого Пулинською селищною радою затверджено Правила благоустрою території. Цей документ опублікований на офіційному веб-сайті Пулинської громади (бажаючі можуть з ними ознайомитись), проте дотримуватись і виконувати їх повинні всі без виключення жителі громади. І, можливо, справа не в Правилах, а в тому, чи бажаємо ми мати чисті, впорядковані вулиці та особисті обійстя, водойми, ліси, поля, чисту і якісну воду, свіже повітря.

Сьогодні ми з захопленням спостерігаємо за європейськими населенними пунктами – ошатними будиночками, чистими і затишними вуличками, прекрасними та квітучими парками і скверами. І якщо ми хочемо жити як в європейських країнах, ми повинні дбати про рідне село чи селище. Без нашої участі, за нас цього ніхто не зробить. Ми повинні посилено працювати, в першу чергу, з дітьми дошкільного та шкільного віку, в установах з дорослим населенням через трудові колективи, загальні збори жителів з питань пропаганди охорони навколишнього природнього середовища.

Для порушників Правил благоустрою посилено відповідальність. При виконкомі селищної ради працює адміністративна комісія. Щоденно цими питаннями займається інспектор з благоустрою селищної ради.

З 1 січня 2018 року вступили в силу зміни та доповнення до Закону України «Про відходи», відповідно до статті 32 якого, заборонено захоронення твердих побутових відходів, обов’язковим є також роздільне їх збирання. І цю роботу на території смт. Пулини уже розпочато.

Не зайвим буде нагадати окремим жителям багатоквартирних житлових будинків: не плутати унітаз із сміттєвим баком, не вкидати до каналізації побутові відходи, що приводить до зайвих проблем – пошкодження мереж. А відповідно до збільшення витрат на їх утримання та ремонт.

Шановні громадяни! Поважаймо один одного і працю інших людей по приведенню населених пунктів і території громади до впорядкованого, охайного та привабливого стану.

І. Кайданюк, спеціаліст І категорії відділу містобудування, архітектури, ЖКГ та земельних відносин селищної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь