Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Пулини: в День пам’яті Чорнобиля

Дата: 26.04.2024 11:10
Кількість переглядів: 708

Сьогодні, 26 квітня – в Міжнародний день пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи, працівники Пулинської селищної ради разом з секретарем ради Оленою Гузюк, заступником селищного голови Сергієм Мурзаковим та керуючим справами (секретарем) виконавчого комітету Миколою Захарчуком вшанували пам'ять загиблих, поклавши квіти до пам’ятника аварії на ЧАЕС.

Страшна аварія на четвертому енергоблоці станції спричинила катастрофічне забруднення навколишнього середовища. Територія міста Прип’ять і досі вважається непридатною для життя.

Точне число жертв аварії встановити не вдалося. За приблизними підрахунками, від аварії на ЧАЕС померло близько 4000 осіб. В перші дні й тижні аварії померло 30 співробітників атомної електростанції. Ще сотні тисяч людей померли в наступні кілька років від онкологічних захворювань та променевої хвороби.

У цей день ми згадуємо не тільки саму катастрофу і загиблих в ній, а також героїзм працівників станції, ліквідаторів, пожежників, правоохоронців і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії.

З початку повномасштабного наступу в лютому 2022 року Чорнобильська АЕС була захоплена російськими військами. А 31 березня – звільнена Збройними Силами України.

Фото без описуhttps://rada.info/upload/users_files/04347172/9158b47c1690e20d18e27ac3796c2b32.jpg

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь