Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

День українського добровольця в Пулинах

Дата: 14.03.2024 15:36
Кількість переглядів: 515

14 березня Україна вшановує добровольців – своїх вірних синів і дочок: тих, хто першими став на захист держави. Тих, хто й нині тримає оборону на небезпечних ділянках фронту, і тих, чиї імена навіки залишаться в нашій пам’яті та пам’яті нащадків.

З цієї нагоди в Пулинах відбулися урочисті заходи. Керівництвом селищної ради та громадськістю покладено квіти до місця вшанування пам’яті загиблих Захисників (на Площі Слави). Біля Алеї Героїв проведено патріотичну Годину «Воїни світла! Пам'ять Вам, і шана», яку відкрила в. о. начальника відділу гуманітарного Лариса Громська. Ведуча зазначила, що нині добровольцем став весь український народ: ті, хто став до лав територіальної оборони, ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий стати до їхніх лав завтра.

З промовою виступив селищний голова Олександр Гаврилюк. «Добровольці – це люди, які першими взяли в руки зброю і пішли захищати Україну. Це люди, які мали певний спосіб життя, свої успіхи, досягнення, мали свої родини. Але, незважаючи ні на що, вони пішли на фронт, - наголосив селищний голова. - Що можемо для них сьогодні зробити? Це шана і пам'ять. Пам'ять – це нескінченна книга, пам'ять людська – вічна. І нам потрібно пам’ятати і шанувати своїх Героїв. У цей день також неможливо не згадати всіх, хто, крім добровольців, зі зброєю в руках пішов захищати рідну землю. Вони – наша гордість, гордість громади, гордість всієї країни. Я бажаю всім міцного здоров’я, витримки, упевненості в перемозі. Слава Україні!». «Героям Слава!», – пролунало у відповідь.

Присутні хвилиною скорботного мовчання вшанували пам'ять загиблих Героїв.

Сьогодні ми в неоплачуваному боргу перед тими, хто ціною власного життя боронить Україну від ворога. І наша пам'ять нетлінна перед кожним втраченим життям.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі родинам загиблих Захисників вручено Державні нагороди. Орденами «За мужність» ІІІ ступеня нагороджені (посмертно):

- Сергій Сергійович Чашников (с. Кошелівка);

- Валерій Петрович Шевчук (с.Ясна Поляна).

Від імені Президента України, за дорученням командування ЗСУ начальник шостого відділу Житомирського районного центру комплектування, полковник Олександр Варивода вручив нагороди матерям загиблих Героїв – Олені Олександрівні Волошко, Раїсі Петрівні Шевчук.

На знак безмежної вдячності та поваги селищний голова Олександр Гаврилюк та сільські старости Станіслав Климчук і Володимир Мороз вручили матерям букети троянд.

У виконанні учнів мистецької школи прозвучали пісні на теми війни.

Триває 750 доба війни. А ми живемо. Ми чуємо подих весни. І знову пробуджується в нас упевненість і надія, що ця весна – то ще один крок до Перемоги. До відновлення України. Все – заради України! Все буде Україна!

Фото без описуФото без описуhttps://rada.info/upload/users_files/04347172/a698fe9cf39e62985ea89ec5126c8827.jpghttps://rada.info/upload/users_files/04347172/de0d61609a9f5edb7099d63466edf5ce.jpgФото без описуФото без описуhttps://rada.info/upload/users_files/04347172/15736045bf264d0ef14f9cb525ba21ba.jpgФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь