Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

«Борітеся – поборете!»

Дата: 08.03.2024 08:21
Кількість переглядів: 685

Під такою назвою 7 березня в художньому музеї «Пулинські барви» селищної ради відбувся літературно-мистецький захід, присвячений 210-й річниці від дня народження українського генія Тараса Шевченка.

9 березня 1814 року в селі Моринці на Черкащині в сім’ї кріпака Григорія Шевченка серед весняної темної ночі блиснув один вогник на все село – це народилася дитина. Для пана – нова кріпацька душа, а для України – великий поет, письменник, драматург, художник Тарас Шевченко. Завдяки йому ми маємо неймовірну спадщину української культури. Він є Велетнем Духу, Українським Пророком, Батьком, Кобзарем, гордістю українського народу.

Поезії Великого Тараса оновлюють наші душі, закликають бути милосердними, щиро любити свій народ, свою країну. Всі його вірші написані чарівною, барвистою українською мовою, близькою до народної. Тому вони легко читаються і запам’ятовуються.

У ході літературно-мистецького заходу прозвучали відомі вірші та пісні, покладені на слова Великого Кобзаря. Вірші читали юні школярки Віолета Войцехівська, Ліза Грибан (с. Ясна Поляна)  та інші.

Музичні твори «Полюбила чорноброва козака дівчина», «Думи мої» прозвучали у виконанні аматорів Центру культури і дозвілля селищної ради під керівництвом директорки Олени Загацької й колективу «Оберіг» (с. Ясна Поляна).

Привертали увагу присутніх і портрети Кобзаря, подаровані художньому музею Романом Яременком. 

Ведуча заходу, директорка Яснополянського закладу культури Інна Войцехівська також наголосила, що вірші Шевченка і сьогодні підтримують вільний дух та незламну волю українського народу в боротьбі з російським окупантом. Боротьба проти загарбників триває. Стоїмо за Україну, за наші мрії, за мову, за наше майбутнє.

«Борітеся – поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!».

Слава Україні! Слава Збройним Силам України! Слава Великому Кобзарю!

   Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів. 

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

 https://rada.info/upload/users_files/04347172/2ac93b5ca2885b0c26ccb0a8cda987ed.jpgФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь