Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Шедеври – власними руками

Дата: 29.02.2024 08:48
Кількість переглядів: 436

У рамках програми «Ментальне здоровя: Ти як?» 28 лютого у приміщенні комунального закладу «Центр культури і дозвілля» селищної ради його провідний спеціаліст Наталія Метельська провела майстер-клас для любителів-початківців плетіння гачком.

Як говорить історія, плетіння гачком є одним із найдавніших видів декоративно-ужиткового мистецтва. Єдиної думки, коли і де виник цей вид рукоділля, не існує, але можна припустити, що період його розвитку був досить тривалим. Спочатку з допомогою в’язання люди створювали необхідні для життя та побуту речі. Поступово воно перетворювалось в кустарне домашнє ремесло. Цікаво, що впродовж тривалого часу в’язанням у Європі займалися саме чоловіки, а не жінки.

Сьогодні мова піде про майстриню Наталію Метельську, яка вміє плести і гачком, і шпицями. Щоправда шпицями навчилася плести ще з шкільних років, гачком – трохи пізніше. Навички плетіння перейняла від мами.

Чи ж важко навчитися такому ремеслу? Зі слів Наталії, навчитися такому ремеслу не складно. Новачкам достатньо ознайомитись та освоїти кілька найелементарніших технік і можна починати творити шедеври своїми руками. Працюючи гачком, можна створювати приголомшливі речі для себе, для дому, одяг, предмети інтер’єру, іграшки і навіть сумки та взуття. Цей нескладний вид рукоділля також є чудовою арт-терапією.

На майстер-класі Наталія Метельська продемонструвала свої вироби. Це чудові серветки, елементи одягу, інтер’єру тощо, які всім дуже сподобались.

У теплій домашній атмосфері присутні жіночки отримали основну інформацію щодо плетіння гачком, оглянули інструменти та матеріали, з яких створюються шедеври, яким немає аналогів.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь