Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Проблема має бути вирішена

Дата: 23.02.2024 14:59
Кількість переглядів: 1352

Селищний парк по вул. Шевченка в смт. Пулини – місце відпочинку громадян, маленьких діточок з мамами, гостей селища. Парк облаштовано алеями, парковими лавами з урнами для сміття. На території парку знаходиться пам’ятник Кобзарю, численні дитячі майданчики. Нещодавно вздовж території парку облаштовано Алею Героїв в честь воїнів-земляків, які віддали життя за свободу і незалежність України, за нас з Вами.

          Селищна рада намагається утримувати даний об’єкт у належному стані, в чистоті, догляді та своєчасному ремонті елементів благоустрою задля змістовного відпочинку людей.

           Проте є дві надто серйозні проблеми щодо утримання парку в належному естетичному вигляді та забезпечення безпеки перебування у ньому людей.

          Перша – наявність у парку частини аварійних дерев, аварійність яких пов’язана з всиханням, враженістю хворобами, дуплистістю, досягненням граничного віку. Такі дерева у разі падіння під час сильних вітрів можуть створювати небезпеку для людей та руйнування елементів благоустрою.

         Друга -  і не менш важлива – гніздування і наявність ворон з ранньої весни і до пізньої осені, а це – «воронячі крики і бомбардування», загадження території, алей, лав, людям доводиться швидкими кроками проходити під деревами. Задля вирішення проблеми відселення ворон з селищного парку випробувано немало методів і порад (шумовідлякування, руйнування та знімання гнізд, водою під тиском, та інші), але позитивного результату досягнути не вдається і чітких рекомендацій з цього приводу практично немає.

           З метою об’єктивного вирішення даних проблем, було прийнято рішення про залучення до складу комісії з обстеження зелених насаджень селищного парку фахівця відповідного профілю Державної екологічної інспекції Поліського округу. За результатами роботи Комісії та рекомендацій фахівця визначено шляхи вирішення даних проблем, а саме:

- провести видалення аварійних дерев у кількості 35 штук (в основному ясен, сухостійні, дуплисті, хворі некрозом);

- провести роботи з кронування здорових дерев у кількості 29 штук.

           Щодо кронування дерев згідно рекомендацій фахівця – вкорочення стовбура дерева до висоти 7,0 м., що унеможливлює гніздування ворон ( вони мостять гнізда на висоті орієнтовно 10,0 м. і більше) такі дерева мають здатність відмолодитись і сформувати відповідну крону. Мова йде не про знищення птахів, а створення умов для їх міграції з території селищного парку, та надання зеленим насадженням привабливого зовнішнього вигляду.

          Такі пропозиції Комісії були винесені на розгляд виконкому селищної ради і схвалені його членами.

          Проблема мусить бути вирішена.

          Прохання до небайдужих громадян висловити свої міркування з шляхів вирішення даної проблеми, та надати дієві пропозиції з її вирішення.

Фото без опису

Іван Кайданюк,

начальник відділу містобудування,

архітектури, ЖКГ та інфраструктури

Пулинської селищної ради.                                                                      

         

          

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь