Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Із засідання місцевої надзвичайної протиепізоотичної комісії

Дата: 31.01.2024 14:21
Кількість переглядів: 301

31 січня відбулося засідання місцевої Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, яке вів голова комісії, Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк.

На розгляд було внесено два питання порядку денного:

1) про епізоотичну ситуацію щодо сказу тварин на території області та громади зокрема;

2) про надавання згоди користувачам мисливських угідь на проведення заходів із регулювання чисельності диких хижих та шкідливих тварин на території громади.

З інформацією виступив головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Житомирського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Олександр Лігута, який повідомив, що на території нашої області протягом 2023 року зареєстровано 69 неблагополучних пунктів по сказу тварин, що становить +36 неблагополучних пунктів до 2022 року. На території зони відповідальності (Пулинська, Курненська громади) у 2023 році виявлено два неблагополучні пункти по сказу тварин, в яких захворіло дві лисиці та кіт.

Станом на 25.01. 2024 року на території області вже зареєстровано 5 випадків захворювань тварин на сказ, в т.ч. один на території Пулинської громади.

Заслухавши інформацію головного спеціаліста, вирішено:

- погодити проведення заходів із регулювання чисельності диких хижих тварин на території Пулинської територіальної громади з користувачами відповідних мисливських угідь;

- забезпечити проведення заходів із регулювання чисельності хижих та шкідливих тварин згідно з затвердженим рішенням №2 від 24.01.2024 р. Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Житомирській ОВА алгоритму проведення заходу;

- контроль за виконанням рішення покласти на головного спеціаліста відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Житомирського районного управління ГУДС області Олександра Лігуту.

Фото без описуhttps://rada.info/upload/users_files/04347172/8655bd9bac54443e50ebcb01ad277fbe.jpgФото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь