Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

У Пулинах відкрили Алею Героїв

Дата: 06.12.2023 16:19
Кількість переглядів: 979

Фото без опису

6 грудня, у День Збройних Сил України, в Пулинах відбулися урочистості з нагоди свята та відкриття Алеї Героїв. Тож відтепер кожен перехожий бачитиме, яку ціну Україна платить за свою свободу і незалежність.

На урочистість до Пулин прибули представники районного керівництво з Житомира, командування 95-ої десантно-штурмової бригади, духовенство Православної Церкви України.

Близько 12 години біля місця вшанування загиблих захисників у центрі селища почали збиратися люди. Хвилиною мовчання та квітами вшанували пам’ять загиблих в російсько-українській війні.

Далі урочистості продовжились біля Алеї Героїв. До присутніх звернувся селищний голова Олександр Гаврилюк, який наголосив, що Алея Слави – це пам'ять про тих, кого сьогодні немає поміж нас, чиї душі уже на небесах. І дуже хотілося б, щоб кожен із нас, хто проходить повз Алеї, хоч на хвилинку зупинився, поклонився і віддав шану загиблим Героям, бо вони поклали свої життя за Україну. Олександр Станіславович також закликав нас відкинути усе російське (мову, церкву). Адже усе це працює на користь ворога.

«Ми слухали слова Гімну, - зазначив селищний голова, - "Ще не вмерла України ні слава, ні воля..." І дійсно, Україна не вмре! Я бажаю усім здоров’я. Ми неодмінно зустрінемося на цьому місці у День Перемоги. Буде Перемога, то буде мир. Слава Україні!». «Героям слава!», - відповіли присутні.

На урочистість завітали і ті, хто сьогодні захищає Україну, оберігає наш сон. Ці хлопці дають нам надію і стелять шлях до Перемоги. За бездоганне виконання військового обов’язку, мужність і патріотизм, проявлені під час захисту нашої держави та з нагоди Дня Збройних Сил України, селищною радою відзначені військові – жителі громади: Володимир Хоменко (Пулини), Олександр Федосєєнко (Пулини), Вадим Христюк (Бабичівка), Олександр Сак (Пулино-Гута), Олександр Ковальчук (Пулино-Гута), Вадим Годлевський (Чехівці), Дмитро Нехом’яж (Вязовець), Юрій Легостаєв (Очеретянка), Іван Лифар (Ясна Поляна).

На зібранні також виступили заступник голови Житомирської районної державної адміністрації Вячеслав Авраменко, представник від командування 95-ої десантно-штурмової бригади Андрій Бєлік, мама загиблого Героя Світлана Ковнацька, котра подякувала керівництву нашої громади за увіковіченення пам’яті загиблих Героїв.

Зі світлин на нас дивляться очі понад 30 вічно молодих Героїв-земляків, які віддали своє життя за свободу та суверенітет нашої держави. Це: Олександр Чернявський, Сергій Ковнацький, Сергій Голець, Ілля Туз, Віктор Бусько, Сергій Яхимович, Ілля Вікарчук, Олег Грибан, Андрій Бурківський, Іван Горбатюк, Валерій Шевчук, Олександр Ковнацький, Віталій Корнійчук, Олег Сорочинський, Василь Бобрусєнко, Андрій Ганчук, Сергій Чашников, Дмитро Лубін, Владислав Дідовець, Сергій Хоміченко, Юрій Маслій, Артем Моськін, Сергій Мошко, Микола Лисюк, Сергій Боярчук, Святослав Талько, Микита Куропаткін, Артем Колесник, Леонід Бойко, Віталій Сівченко, Валерій Клівінський. Вічна слава і пам'ять Героям!

Військовий комісар територіального центру комплектації Олександр Варивода вручив родині загиблого Віталія Корнійчука (Пулино-Гута) державну нагороду – «Орден за мужність» третього ступеня посмертно.

Урочистий захід вела головний спеціаліст відділу гуманітарного селищної ради Лариса Громська, яка зазначила, що дуже хотілося, аби цей список не продовжувався. На жаль, в громаду надійшла ще одна сумна звістка: «На щиті» повертається Герой Олександр Зелінський.

Аматори Центру культури і дозвілля та його директорка Олена Загацька виконали патріотичні пісні.

Священослужителі ПЦУ на чолі з настоятелем храму Святого Миколая Сергієм Янчуком провели молебень за загиблих воїнів.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь