Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відбулося чергове засідання постійної комісії з питань бюджету…

Дата: 08.11.2023 16:44
Кількість переглядів: 661

06 листопада відбулося перше засідання постійної комісії з питань бюджету, комунальної власності та планування соціально-економічного розвитку, на якому розглядали питання формування проєкту бюджету селищної ради на 2024 рік.

У ході засідання були заслухані пропозиції розпорядників бюджетних коштів щодо бюджетних запитів, наголошено на основних статтях видатків та вказано на проблемні моменти.

Фото без описуНачальник фінансового відділу Людмила Сак наголосила, що бюджет 2024 року буде складним у виконанні. У ході виступу начальник фінансового відділу також поінформувала присутніх про підґрунтя формування проєкту бюджету громади на 2024 рік, особливості складання бюджетних запитів на 2024-2026 роки. Також звернула особливу увагу на норми прийнятого в першому читанні законопроєкту №10037 «Про внесення змін до розділу VI Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України», який передбачає вилучення з місцевих бюджетів ПДФО від оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу за період з 1 жовтня 2023 року по 31 грудня 2024 року. 

Фото без опису Фото без опису

Загалом прогноз надходжень селищного бюджету на 2024 рік проведено на основі:

  • аналізу фактичних надходжень до бюджету громади за попередні роки;
  • очікуваних надходжень до бюджету у 2024 році;
  • розрахунків розпорядників коштів;
  • враховано встановлення мінімальної заробітної плати з 01 січня 2024 року в розмірі 7 100 грн, з 01 квітня 2024 року – 8 000 грн та посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки з 01 січня 2024 року в розмірі 3 195 грн, з 01 квітня 2024 року – 3 600 грн;
  • особливостей планування видатків на заробітну плату, енергоносії, капітальні видатки.

Фото без описуНа завершення, очільник громади Олександр Гаврилюк наголосив, що бюджет на 2024 рік плануються, виходячи з умов чинного законодавства та воєнного стану, формування відбувається з огляду на актуальні задачі щодо забезпечення життєдіяльності громади та соціального захисту населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь