Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Завідувач сектору Пулинського бюро правової допомоги провів правопросвітницький захід для суб’єктів пробації

Дата: 07.11.2023 16:06
Кількість переглядів: 330

Засуджені особи, які відбувають покарання, не пов’язане з позбавлення волі, досить часто стикаються з низкою юридичних питань. Зважаючи на минулі правопорушення, ці особи мають низьку правову грамотність, тому завідувач сектору Пулинського бюро правової допомоги Олексій Невмержицький, на основі підписаного Меморандуму про співпрацю, провів правопросвітницький захід для даної категорії громадян.

Під час чергової зустрічі, 6 листопада 2023 року, суб’єкти пробації мали змогу отримати кваліфіковані консультації і роз’яснення щодо конкретних правових питань.

Фото без описуЗгідно з частиною першою статті 59 Конституції України кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. А також, відповідно до Закону України «Про пробацію», суб’єкти пробації мають право на роз’яснення своїх прав та обов’язків, отримання інформації про можливу допомогу і консультації, оскарження рішень, дій та бездіяльності органів пробації.

Соціально-виховна робота разом із заходами нагляду включається до індивідуального плану роботи із засудженою особою, яка вчинила правопорушення. Крім цього, ведеться робота щодо підтримки такої особи в суспільстві (консультування, мотивування до змін, сприяння у вирішенні проблемних питань). 

На завершення зустрічі, засудженим було наголошено про правові наслідки, у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень. 

 

Житомирський районний сектор №8

філії Державної установи «Центр пробації»

у Житомирській області

(смт Пулини)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь