Пулинська громада

Житомирська область, Житомирський район

Посадовим особам органів місцевого самоврядування та депутатам ради надали практичні поради із заповнення декларацій

Дата: 05.10.2023 16:53
Кількість переглядів: 1091

05 жовтня 2023 року керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Пулинської селищної ради Микола Захарчук провів інформаційну зустріч на тему «Подання декларацій за 2021-2022 роки (практичні поради)». До активності доєдналися посадові особи Пулинської селищної ради та депутати ради.

Фото без описуУ рамках заходу було наголошено на основних особливостях подання декларацій, змінах та оновленнях на порталі Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), а також на основних помилках при заповненні декларацій.

Під час практичного заповнення декларації керуючий справами підкреслював, що для успішного подання декларації, необхідно, перш за все, ознайомитися із інформаційними матеріалами кожного розділу, щоб чітко усвідомлювати, яку саме інформацію варто вказати. За необхідності, перейшовши за активними покликаннями на сайті НАЗК, можна отримати розширену інформацію.

Серед іншого, звернули увагу присутніх і на необхідність поновлення ключів для підпису декларації, і на зміни інформації про місце реєстрації/проживання, відповідно до змін адміністративно-територіального устрою.

Крім цього, значну частину часу приділили розгляду особливостей заповнення інформації про майно, доходи та вчинені правочини.

Фото без описуНагадав Микола Захарчук і про можливість отримати довідку для декларування через портал Приват24 та акцентував увагу на тому, що усі декларанти, які не подали декларації за 2021-2022 роки, мають це зробити до 31 січня 2024 року та до 31 березня 2024 року – за 2023 рік.

Наприкінці заходу, учасники заняття мали можливість поставити питання доповідачу та отримати відповідь.

У цілому, присутні, прослухавши практичний алгоритм від входу на сайт НАЗК до власне успішного подання декларації, сформували готовий кейс, необхідний для безпроблемного подання декларації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь